in ,

Egy álom megvalósulásának a küszöbén a szentandrási Bordűr Hotel

A Szőnyeggyár épülete hotel formájában éled újjá (Fotó forrása: Laszli Adrienn)

Szentandrásiként ki ne álmodott volna arról, hogy egyszer a Szőnyeggyár tornyának ablakából néz le a Körösre? Az álmot és a valóságot a szálloda tulajdonosának, Barna Antalnak sikerült összekapcsolni. Elképzeléseit a homlokzatokról Bodor Zoltán, a belsőépítészet terén Laszli Adrienn, a vízpartot és az épület közvetlen környezetét a két tervező együttesen öntötte formába. A BORDŰR Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum a megvalósulás felé vezető út féltávjánál most első megmérettetésére készül.

Az új funkciót kapott Szőnyeggyár belsőépítészetének, dizájnjának megálmodója, Laszli Adrienn, a Studio LA belsőépítészeti iroda vezető tervezője és tulajdonosa négy kategóriában is nevezett Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájnversenyére, a 2022-es Klasszis Top Designra.

A tervezőt az az öröm érte, hogy a szakmai zsűri az egyedi designmegoldásai, legújabb alkalmazott technológiái és fenntarthatósága okán mind a négy kategóriában a TOP 4 szállodák közzé továbbította.

A BORDŰR egy igazán ritka projekt ma Magyarországon.

“Ez az első interaktív szőnyegmúzeummal egybefonódó tematikus hotel. Tervezőként nagyon inspiráló volt a téma az épület és a régi szövőgyár számos érdekes történetével együtt, melyet hamarosan a látogatók és szállóvendégek is megismerhetnek. Különleges, mivel egy régi és a településen élők számára sok emléket őrző épület úgy kap új funkciót, egy új életet, hogy mindeközben megőrzi a kapcsolatát eredeti rendeltetésével, megidézi azt, mégis változik, egy új szakaszba lép és nem elpusztul, hanem újjászületik. Így bízunk benne a következő száz évben is Békésszentadrás településképét meghatározó helyszín marad egy még szebb köntösben!”, válaszolt arra a kérdésünkre Laszli Adrienn, hogy miért pont a Bordűrrel nevezett a versenyre.

Egy részlet, ahol visszaköszönnek a régi minták Laszli Adrienn tervein (Kép forrása: Laszli Adrienn)
Egy részlet, ahol visszaköszönnek a régi minták Laszli Adrienn tervein (Kép forrása: Laszli Adrienn)

Hozzátette, hogy ami eltér az átlagtól, az mindig nagyobb figyelmet kap. Barna Antal pontosan tudta, hogy ez a szálloda nem hétköznapi, tele volt számos ötlettel, lehetőséggel, inspiráló háttéranyaggal, amitől más lehet, mint a többi és ami sok belsőépítészeti ötletükhöz adott ihletet, így nem volt kérdés, hogy a BORDŰR-rel el fognak indulni a versenyen.

A szakmai zsűri díjazásán túl közönség véleményére is kíváncsiak a szervezők. Az év KlasszisTopDesign Szállás Közönségdíj 2022 címet az a szálloda viselheti, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a Klasszis TopDesign 2022 oldalán.

A Bordűr Wellness Hotel**** és Szőnyegmúzeum látványtervei, sőt eddig rejtett titkai is megtekinthetőek és olvashatóak a szálloda neve alatt található linkre kattintva.

Amennyiben elnyerték olvasóink tetszését a BORDŰR belsőépítészeti megoldásai, dizájnja, kérjük, erre a hivatkozásra kattintva támogassa szavazatával a békésszentandrási BORDŰR Wellness Hotel és Szőnyegmúzeumot! A közönségszavazás november 20-án zárul.

A képek felhasználása engedélyköteles.

Tejfölös-mustáros tepsis alsócomb hagymás burgonyával

Tejfölös-mustáros tepsis alsócomb hagymás burgonyával

Wéber Csabának adtak feladatot bőven a farmerek, itt épp Kriska Norbert

Fordulatos mérkőzésen kerekedtek felül a farmerek