in ,

Lego-kaland, Szent Jobb, Illúziók – Tanulmányi kiránduláson a Gyakorlósok

Kirándulni jó, pláne gyakorlósan, Gyakorlósokkal. A felső tagozatosok népes kis csapata indult útnak 2022. november 14-én, hogy Budapesten töltsön egy napot, és nem is akármilyet! Az út első állomása a The Art of the Brick népszerű, művészeti Lego-kiállításra vezetett, ahol Nathan Sawaya New York-i művész több mint 1 millió Lego kockákból épített 105 alkotását nézhettük meg. A művész saját művei mellett a művészettörténet ikonikus alkotásait is megtekinthettük Legóból. Megnéztük többek közt a híres ókori görög Diszkoszvető szobrát, az egyiptomi Szfinx mását, a Mona Lisát, a híres Sikolyt, különböző egyéb tárgyakat, állatokat, és még egy Lego T-Rexet is láthattunk, hatalmas volt!!! A kiállítás végén pedig mindenki szárnyalni engedhette kreativitását, saját szobrokat alkothattunk. Megtanultuk azt is: „Szerencsére a művészetben nincsenek szabályok!”

A Lego-mámorból fel sem ocsúdtunk, mennünk kellett tovább a következő helyszínre, a Szent István Bazilikához, ahol a fenséges belső tér megtekintésén kívül megnéztük a kincstárat és a Szent Jobb ereklyét, majd a több mint 300 lépcsőfok megmászása után a kilátóból egész Budapestben gyönyörködhettünk.

Kis pihenő után utunk végső állomása következett, az Illúziók Múzeuma, ahol végre kötelező volt a telefonhasználat! Itt beléptünk az illúziók hihetetlen világába, amely becsapta az érzékszerveinket, meghökkentett, összezavart, ámulatba ejtett, ugyanakkor izgalmas tudnivalókba is beavatott…Járkáltunk a plafonon, tálcán kínáltuk fel fejünket, dacoltunk a gravitáció törvényével, játszottunk az arányokkal, és rengeteget fotóztunk! Felfedeztük azt is, milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése.

Az igazán tartalmas nap után fáradtan, de sok új információval gazdagodva hazafelé vettük az irányt, és újra megállapítást nyert, hogy Gyakorlósnak lenni jó!

A Gyakorlóintézmény anyagilag is támogatta a kirándulást, köszönet érte…!

Stafira-Lovas Ilona

Hozzák a sikereket az asztaliteniszezők

A Gál Ferenc Egyetem Padagógiai Karának Kossuth utcai jövőbeni homlokzata Váncza László építész jelenlegi tervei szerint

Megújulnak a Gál Ferenc Egyetem Kossuth utcai frontján levő épületek