in ,

Sokkal látványosabb lett a Körösbe helyezett adventi koszorú Békésszentandráson

Sokkal látványosabb lett a vízi koszorú Békésszentandráson
Sokkal látványosabb lett a vízi koszorú Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

A Szentandrási Dalkör műsorával és dr. Dobos Ágoston református lelkipásztor hegedűjátékával kezdődött az adventi ünnepségsorozat Békésszentandráson a Templom téren.

Dr. Dobos Ágoston gyújtotta meg az első, a hit gyertyáját, majd néhány gondolatot fűzött az ünnephez, miszerint advent nemcsak az ünnepi készülődés és a nagytakarítás időszaka, hanem a lelki nagytakarításé is kell legyen.

Örömét fejezte ki, hogy ilyen szép, békés faluközösségben élhetnek a körülötte nagy számban álló szentandrásiak, miközben egy országgal arrébb háború dúl. “Értékelnünk kell azt, amink van, mondta”, hiszen más országokban nemcsak nem engedélyezik, hanem egyenesen tiltják az advent és a karácsony ünneplését, mert vagy más hitben élnek, vagy azért, mert semmilyen hit sincs.

Szalai Brigitta, a vízi adventi koszorú megálmodója elmondta, hogy egy kis lelkes csapat igyekszik immár negyedik éve megvalósítani a Körösbe helyezett koszorút. Tavaly szembesültek azzal, hogy újra kell gondolni az egész technikáját. Céljuk megvalósítása érdekében az önkormányzathoz fordultak támogatásért, amit gyűjtésből egészítettek ki.

Szalai Brigitta megragadta az alkalmat, hogy a támogatóiknak köszönetét fejezze ki, és hálájuk jeléül mindenkit megvendégeltek a Polgármesteri Hivatal udvarán.

Magda Tibor akciójába vetődik a békési védelem

Az utolsó őszi mérkőzés hűen tükrözte az eddigi szezont

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel