in ,

Bődi Péter a VOSZ országos szövetségi elismerésében részesült

Bődi Péter, az INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója, Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke
Bődi Péter, az INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója, Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget. Az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke a szervezet jövőjéről, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig a stabilitás, a vállalkozásbarát gazdaságpolitika fontosságáról beszélt.

Eppel János úgy látja: „A bölcs tanács most az, hogy nehéz körülmények között együtt kell működnünk. Kemény évünk lesz, de együtt, közösen, megmozgatva a tartalékainkat képesek leszünk arra, hogy a következő időszakot sikerrel oldjuk meg, ehhez ajánljuk a VOSZ partnerségét.” Varga Mihály a bizalom szerepét emelte ki: „bizalom nélkül nincs üzlet, azt kell mondanom, hogy most hatványozottan olyan időket élünk, amikor erre a bizalomra szükség van, a kormány részéről pedig ez fennáll, remélem, a másik oldalról is fennmarad” – fogalmazott. A politikus öt olyan tényezőt sorolt, amelyek erősítik a stabilitást.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökségének 2022. szeptember 1-i határozata alapján Bődi Péter, az INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója a VOSZ országos szövetségi elismerésében részesült.

Az Év Vállalkozója Díjat tegnap a Művészetek Palotájában vehette át Bődi Péter.

“Az Év Vállalkozója Díjat a vállalkozók adják vállalkozók részére, ezért számunkra különösen megtisztelő. Bár az elismerést személyem kapta, emögött ott van kollégáim munkája, teljesítménye is”, válaszoltak arra a kérdésünkre a díjazott, hogy miként érte a megtiszteltetés.

Laudációjában a következő hangzott el:

Bődi Péter okleveles építőmérnök, az édesapja Bődi János által 1982-ben, 40 évvel ezelőtt alapított és azóta is kiválóan működő szarvasi INTEGRÁL Építő Zrt. vezérigazgatója. A zártkörűen működő részvénytársaság ma már a legrégebbi magyar építőipari családi társas magánvállalkozás. Péter a vállalkozásban 25 éve dolgozik, kezdetben építésvezetőként, majd műszaki vezérigazgató- helyettesként, 2017 óta pedig, mint vezérigazgató irányítja a céget. Vezérigazgatói munkáját a kezdetektől fogva önállóan, felelősségteljesen végzi, amelyben gazdasági vezérigazgató-helyettesként segíti felesége Bődi Anita, aki közgazdász felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Péter vezetése alatt számos energetikai felújítás mellett iskolák, intézmények, óvodák, piaccsarnokok, sportlétesítmények, kerékpárutak és lőtér új építési munkái és rekonstrukciói valósultak meg. A vállalkozás nevéhez fűződik többek között a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum műemléki védettségű épületének és a szentesi Tóth József Színház és a volt Petőfi Szálló remekbe szabott szecessziós műemléki felújítása, helyreállítása. A kivitelezési feladatokat mindig magas színvonalú szakmai hozzáértéssel oldotta meg több, mint 60 főállású építőipari szakember és számos alvállalkozó társaság foglalkoztatásával. Évenként másfél-kétmilliárdos árbevétel elérése mellett, eredményes gazdálkodással folyamatos fejlesztések történtek az INTEGRÁL telephelyén is. Bődi Péter eddigi munkájával markánsan bizonyította, hogyan kell egy évtizedek óta működő magyar családi vállalkozásnál a sikeres generációváltást zökkenőmentesen végrehajtani.

Ösztöndíjátadón jártunk

Dr. Latorcai Csaba, a Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese

Bármerre is kanyarodom, mégis mindig Szarvas felé tartok…