in ,

Csabacsűdön megadták a módját a Mikulás fogadásának

Csabacsűdre megérkezett a Mikulás (Fotó: Babák Zoltán)

A Lappföldi Mikulások Szakszervezetének Csabacsűdre akkreditált nagykövete már az érkezését követő terepszemlén jelezte, hogy a jövő év elején tartanának egy szimpóziumot a településen arról, hogy miként kell téli Mikulás-váró hangulatot teremteni hó nélkül, mediterrán körülmények között.

A Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület tényleg megadta a módját annak, hogy elkápráztassák a gyerekeket: telephelyén alakították ki a Mikulás fogadóbázisát gyönyörűen feldíszített karácsonyfákkal, öltözékekkel, a Mikulás mellett duruzsoló kemencével… és persze a legfontosabbakkal, az ajándékokkal.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényt a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület az 1%-os adófelajánlásokból valósította meg. Ebből a gyermekeknek szaloncukorral, csokoládéval, cukorkával, mézes puszedlivel, földimogyoróval, teával, a szülőknek forralt borral, kemencében sült sütőtökkel és sült gesztenyével kedveskedtek. A kisgyermekek közül voltak akik kicsit megszeppenve, voltak akik bátrabban dalokkal és rajzokkal készültek a Mikulás számára. Ők a dalokért szaloncukrot, teát, süteményeket kaptak. A szülőknek nem kellett énekelniük a forralt borért.

A Mikulás egyetlen gyerek nevét sem tévesztette el.

“Az egyesület számára fontos, hogy a Mikulással való találkozást, a gyerekek egyik legkedvesebb ünnepét évről évre feledhetetlenné, örök élménnyé varázsoljuk, ennek szellemében töretlen lelkesedéssel és szeretettel segítjük a Mikulás munkáját, és ezzel e bűvös legenda megőrzését, ápolását. Minden közreműködőnek hálásak vagyunk, hogy segítségükkel megvalósulhatott szabadtéren a program, és a hideg ellenére is kitartottak. Külön öröm számunkra, hogy a fiatalabb, felnövekvő korosztályt is sikerül bevonni az egyesület munkájába. Úgy érezzük elértük a célunkat, sikerült a gyermekek arcára mosolyt csalnunk, a Mikulás látogatásának varázsát és meghittségét megteremtve, maradandó élményt nyújtani azoknak, akik részt vettek a rendezvényen”, sommázta az estébe nyúló eseményt az egyik szervező.

Akik lemaradtak, azok még december 6-án találkozhatnak még a Mikulással, mert a nagyszakállú és segítői Csabacsűd településen útnak indulnak.

Motoron érkezett a Mikulás a Zenepavilonhoz hétfő délután

Bréking: A Mikulás valahol tudott tankolni

Urbán Ildikó idei karácsonyi bejglije, a Dércsípte Karácsony

A küllem oltárán a díj odaveszett, de az ízharmónia mindenért kárpótol