in

Zene + Irodalom = Bősze Ádám

Bődi Eti és az Íróklub pénteki vendége, Bősze Ádám
Bődi Eti és az Íróklub pénteki vendége, Bősze Ádám (Fotó: Babák Zoltán)

Az Íróklub már régen kinőtte a verbális irodalomra szorítkozó kereteit, elég ha csak a Kele Fodor Ákossal folytatott beszélgetésre és az Echolália című zenekönyvére visszaemlékezünk. A zene a szavak feletti, a szavakon túli világ, amelynek a befogadásához nem kell nyelvtudás. Ennek jegyében – József Attila halálának 85. évfordulóján – az Íróklub Bősze Ádám zenetörténészt látta vendégül a Tessedik Sámuel Múzeumban.

A fordulatokban bővelkedő életút mellett szó esett a ferences rendi és a világi élet közötti különbségekről. Megtudhatta a közönség azt is, hogy nem is olyan egyszerű bejutni a Zeneakadémiára és kiderült, hogy milyen jelentősége lehet a fokhagymás pirítósnak egy szerzetes életében.

A teltházas rendezvény fő üzenete a zene fontossága mellett a remény volt: hogy a legnehezebb élethelyzetekben is van kiút. Advent második hétvégéjén, a remény gyertyájának meggyújtása előtt az Íróklub ezzel a rendezvénnyel köszönte meg az érdeklődőknek az évek óta tartó támogatást és szeretetet.

Jövőre folytatjuk!

És talán nem árulunk el nagy titkot: Bősze Ádámmal a közeljövőben is találkozhatnak majd Szarvason.

Bődi Eti

Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Gubis Mariann

Csabacsűd és Szarvas is jelentős forrást nyert útfelújításokra

Ülésezik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete. A fotó a2022. november 26-i ünnepi ülésen készült.

Némileg emelkednek a vállalkozások adói Békésszentandráson