in ,

812 millió Szarvasnak fogorvosi rendelőre és a bástya tetőfedésére, valamint páholyok kialakítására

Több mint 1,7 milliárd forint TOP-Pluszos támogatásról született kedvező döntés a napokban – tájékoztatott a Békés Megyei Önkormányzat elnöke. Zalai Mihály elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásaival többek közt az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás, a prehospitális sürgősségi ellátás, valamint a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése valósítható meg. Mindezek mellett a támogatás a kulturális és örökségi helyszínek, valamint a természeti örökségek turisztikai fejlesztésére, és az aktív turizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre is felhasználható.

Zalai Mihály kiemelte: amennyiben egy adott település egy-egy pályázatnál nincs a támogatottak között, attól még később, más pályázatoknál szerepelhet, mint nyertes. A források egy része ugyanis még nincs elbírálva, és vannak olyan fejlesztési lehetőségek, amelyekre egy adott település eleve nem is pályázott. Hozzátette, a támogatói döntéseket az irányító hatóság hozza meg, és ezekről a megyei önkormányzat tájékoztatja a közvéleményt.

Az 1,7 milliárd forrásból Szarvas Város Önkormányzata 491 millióval részesül fogorvosi rendelők kialakítására a korábbi földhivatal épületében, míg a Cervinus Teátrum 221 milliót kapott a Szarvasi Vízi Színház bástyájának tetővel történő lefedésére, illetve páholyok kialakítására.

Békés Megyei Önkormányzat – sajtóközlemény

Csasztvanné Vass Edit átveszi a díjat Zalai Mihálytól, a megyei közgyűlés elnökétől. A háttérben Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A szlovák nemzetiség kitüntetettje Csasztvanné Vass Mária Edit

Garai László és Sadie Mulholland a Zenélünk november végi előadásán

Sadie és Laci akusztikus koncertjének ötlete egy kőbányai buszon született