in ,

Teljesen megújul a GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskolája

A Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézményének gyakorló iskolai intézményegysége 330,27 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósítja meg a „Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda infrastruktúra fejlesztése” című projektjét a Széchenyi 2020 program keretében. Az infrastrukturális fejlesztés előkészületei már megkezdődtek – mondta el Bíró Gyula igazgató.

Az intézmény vezetője tájékoztatást adott arról, hogy az egyetem Gyakorlóintézménye sikeresen pályázott a Gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztése felhívás keretében, így a száz százalékos támogatással megvalósuló programban a Gyakorlóintézmény iskolájának komplex felújítása és teljeskörű digitális korszerűsítése valósul meg.

A fejlesztés célja, az oktatási-nevelési terek felújítása, megújítása, és a teljeskörű korszerűsítés mellett egy új digitális eszközpark kialakítása. A program keretében, mintegy tizenhat darab oktatási célokat szolgáló terem és kapcsolódó közösségi tér újul meg teljeskörűen; gépészeti, vizesblokk, fűtéskorszerűsítés, tetőhéjazat csere, burkolatok cseréje, világítás korszerűsítés, álmennyezetek kiépítése, illetve a beépített bútorzatok cseréje. Emellett új beltéri  nyílászárók kerülnek beépítésre, színterápiás teremfestések történnek, amelynek eredményeként egy korszerű, otthonos, tanuló, nevelő és hallgatóbarát intézményi környezet kerül kialakításra, szerves folytatást képezve az idén megvalósult, mintegy 190 millió forint értékű óvodai beruházást követően.

A fejlesztés eredményeként a hallgatói gyakorlóterek, a vezetőtanárok, tanárok, és pedagógus hallgatók által használt eszközök teljes körűen megújulnak, valamint a célzott épületberuházások racionális és hatékony működést biztosítanak, a korszerű nevelési-oktatási környezet kialakításával.

Bíró Gyula elmondta, hogy a tervezői, megvalósítást előkészítő munkák megkezdődtek, és a megvalósítás 2023 júniusa és szeptembere között meg is történik a közbeszerzést követően.

A rekord idejű kivitelezési munkák Békés megye egyetlen gyakorlóintézményének köznevelési és felsőoktatási feladatainak ellátását támogatja, illetve biztosítja a megyei és Kárpát-medencei pedagógusképzés és továbbképzések szakmai támogatását.

A fejlesztés kapcsolódik a megújuló pedagógusképzéshez, és a köznevelés tartalmi modernizációjához.

A fejlesztés a térség egyik legmodernebb és legkorszerűbb oktatási környezetét alakítja ki, reflektálva a Gyakorlóintézmény megnövekedett kapacitásigényére, és a működési szükségletek teljeskörű kielégítésére.

Az Európai Unió által társfinanszírozott program a korszerűsítés és hatékonyság tartalmi és technikai megújulás, megújítás színterét teremti meg az egyetem szarvasi campusán.

KH

Hegedűs Éva és Tatai László, a szerkesztőbizottság két tagja

Megtudhatjuk, 2022-ben ki kicsoda

Nagy Emese vezérletével 7–2-es etappal kezdett a Szarvasi NKK

Szezonzárás jótékony célra történő gyűjtéssel