in ,

Az U7-esekkel kezdődött az idei Cziglédszky Sámuel Emléktorna

Szarvas I. csapata a második helyen zárta a 2. Cziglédszky Sámuel Emléktornát
Szarvas I. csapata a második helyen zárta a 2. Cziglédszky Sámuel Emléktornát (Fotó: Babák Zoltán)

Éveken át azok a klubok – a Szarvasi FC, a a szentandrási Hunyadi és Kardos felnőtt csapata – tornán őrizték Cziglédszky Sámuel emlékét, ahol a sportember edzősködött. A csapatok megritkultak, így két évvel ezelőtt a szarvasi sportvezetők úgy döntöttek, hogy a szokásosan év elején az utánpótlás számára addig Szarvas Kupa néven rendezett bajnokságsorozattal viszik tovább Cziglédszky Sámuel emlékezetét.

Január első szombatján az U7-esek mérhették össze erejüket korosztályos társaikkal. A 2. Cziglédszky Sámuel emléktornára 8 egyesületből 50-60 gyerek érkezett, akik 10 csapatban vetélkedtek az elődöntőbe jutásért. A meghívottak közül legnagyobb létszámban Törökszentmiklós és Szeged képviseltette magát 8-8, illetve Békéscsaba 6 fővel. A szarvasiak 15-ös létszámú U7-es keretéből 10 játékos vett részt a tornán, köztük volt 5 év alatti is.

A torna szervezője Bencsik János volt, aki az ősz eleje óta felelős a labdarúgó egyletbe történő “beiskolázásért”. Elmondása szerint nagyon pozitív a beiskolázási kampányuk mind a gyerekek, mind a szülők részéről.

“Minden srácon láttam a gyermeki örömöt hogy focizhat, úgy érzem, ezzel kihoztuk a mai napból a maximumot. Gratulálok mindenkinek, aki ennek részese volt!”, foglalta össze a tornát követően véleményét az U7-esek edzője, Somogyi János.

A 2. Cziglédszky Sámuel Emléktorna végeztével a csapatok eredményei alapján a következő sorrend alkult ki: 1. Békéscsaba UFC, 2.Szarvas I, 3. Szanda Szolnok, 4. Szarvas II, 5. Szarvas III, 6. Gyomaendrőd, 7. Békéscsabai Előre, 8. Törökszentmiklós, 9. SZEOL I, 10. SZEOL II

Gólkirály: Uhljár Zsombor (Szarvas)
Legjobb játékos: Nagy Noel (Békéscsaba UFC)
Legjobb hazai játékos: Bencsik Soma, Molnár Benedek

A Kacsa-tó csarnokának legfrissebb terve

Még egy kis Kacsa-tó szombat estére

Újra fújja a sípot Orovecz József

Már megvan az év nagy visszatérője: Orovecz József