in

A Fudan-ügy: Újabb kört tesz az országos sajtóban Szarvas

Szarvas látképe még a Fudan nélkül
Szarvas látképe még a Fudan nélkül (Fotó: Babák Zoltán)

Kilőtt, mint a rakéta, két órával a megjelenése után már 65 megtekintésen állt a Szarvasi Televízió négy nappal ezelőtt a Youtube-ra feltett videója, amiben Szenes János vezette fel Babák Mihály polgármester azon bejelentését, miszerint Szarvas nevében felajánlotta, hogy befogadná a Fudan Egyetemet. Erre most válasz is érkezett. Az örömhír tolmácsolása Babák Mihály kéthetes pihenése okán Molnár Etele alpolgármesterre maradt.

Miután Babák Mihály polgármester mindig kikéri a szarvasiak, szükség esetén névtelen levélírók véleményét apróbb és nagyobb horderejű, a város jövőjét, kinézetét befolyásoló kérdésekben, de ez bizonyára elkerülte a figyelmünket. Nem úgy az országos médiáét, akik mindig hálásak, ha városunkat szóba hozhatják.

Ha valaki véletlenül nem hallott volna még a Fudan Egyetem ügyéről: Ferencváros huzamosabb ideje vonakodik beadni a derekát a kormánynak és a Fudannak, hogy a diákváros helyére kínai gigakampuszt építsenek. Városvezetőnk piaci rést látva levelet írt az akkori miniszternek, Palkovics Lászlónak, majd utódjának, Csák Jánosnak is, hogy Szarvas nyitott a dologra.

Erre érkezett most a válasz, amiben arról tájékoztatják a városvezetést, hogy vették a dolgot, ha szükség lesz B… X tervre, jelentkezni fognak.

Olvasóink hívták fel a figyelmünket a Telexen erről megjelent hírre. Az eredeti cikk itt olvasható, de a telexesek nagyon figyelmesen és szöveghűen kijegyzetelték az elhangzottakat, amit dőlt betűvel szedve mi is közzé adunk.

Szenes János műsorvezető:

– Akkor egy nagyon, meglepően kedves miniszteri levéllel folytassuk, Csák János miniszter úr levelével.

Molnár Etele alpolgármester:

– Így van, a miniszteri kabinetirodától érkezett egy (válasz)levél, melyben közlik, köszönettel fogadták polgármester úrnak a felajánlását, hogy Szarvas városa igény esetén befogadná a Fudan Egyetemet. A miniszter úr méltányolta a nagylelkű felajánlást, és köszöni a segítő szándékot, a nyitottságot ebben, és amennyiben esetleg a későbbiekben ez szükséges lenne, akkor a tárca részéről meg fogják keresni önkormányzatunkat.

Szenes János műsorvezető:

– Igen, igen. Hát mindenesetre a további szakmai kapcsolatok szempontjából is nagyon jó, hogy egy ilyen jó hangulatú köszönőlevél jött vissza.

Nézzük a jó oldalát: ennél kínosabb ügyekben is tettünk már köröket az országos médiában.

Petőfi Sándor bronzszobra a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán

Megnyílt a PIM új Petőfi-kiállítása

Molnár Etele, Gyuricza Csaba és Dankó Béla a 2023. január 17-i átadón

MATE: 800 milliós kutatást és képzést szolgáló beruházást adtak át az ÖVKI-ben