in ,

Kifordították a sarkaiból a wellnesst a Ligetben

Bontás alatt a Liget Hotel wellnessrészlege 2023. január 16-án
Bontás alatt a Liget Hotel wellnessrészlege 2023. január 16-án (Fotó: Babák Zoltán)

Január 15-én volt utoljára nyitva a vendégek számára a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotel, másnaptól újabb felújítás vette kezdetét.

Az év első hónapjának második felére szóló szokásos wellnessbezárásnak már éppen vége lenne, de ezúttal hozzácsapta a februárt is a hotel vezetése, mondván, akkor most kifordítjuk a wellnesst is.

Nem egyszerű felújításról van szó, hanem a 16 éve kialakított rész teljes átépítéséről, aminek során falakat távolítanak el, helyeznek át, a recepciós pultot más helyre költöztetik, illetve dizájnban is illeszteni fogják a korábban felújított hotel antréjának hangulatához.

Lesz egy, a Körösre teljes panorámát biztosító üvegfalú finn szauna, egy aromaszauna és egy bioszauna, valamint egy tágas gőzkabin. Az előterükben zuhanyzók, jégkút és egy ivókút, illetve kültéren egy dézsazuhanyt kerül. Az öltözőblokk az eredeti duplájára fog növekedni. A teljes terület új, csúszásmentes öntött padlóburkolatot fog kapni.

Ottjártunkkor két ponton zajlottak a munkálatok, a régi tornaterem helyén, ahol némi bővítéssel egy új szaunablokkot alakítanak ki, illetve az új recepció területén.

“A medencék irányába kijjebb tolt recepciós pulttal kinyílik a tér is, ennek – azon túl, hogy egy teljesen új hangulatot adnak a helynek – az is a szerepe, hogy az ott dolgozók át tudják tekinteni a teljes szaunavilágot és a medenceteret is”, magyarázta el a sarkaiból kifordított wellness átalakításának koncepcióját Bogdán Tamás.

“Már várjuk a jövőbeni vendégek véleményét, bízunk benne, hogy el fogja nyerni a tetszésüket”, fejezte ki reményét a Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatója.

A munkák kezdetén zajlott beszélgetésünk során elárulta, hogy a tér nagyobbnak fog tűnni, de igazából csak a korábban említett finnszauna kialakításával nő meg.

Elárulta, már most asztalra kerültek a következő évek fejlesztései is, aminek során további bővítést, illetve új medence építését tervezik. A néhány év távlatában megvalósuló bővítések előkészítése jelenleg is javában zajlik, “de ez még a jövő zenéje még”, mondta hoteligazgató.

Sükösd Attila (balról) tanítványa, Darvas Krisztián két kategóriában is aranyat nyert, és elhozhatta a legjobb vidéki versenyzőnek járó kupát

Birkózóinknak is megkezdődött a 2023-as versenyszezon

Iskolára hangoló farsangi játszóházat tartottunk a Gyakorlóban