in ,

71 diplomát adtak át pénteken a MATE szarvasi képzési helyén

Friss diplomások talárban 2023. február 3-án Szarvason
Friss diplomások talárban 2023. február 3-án Szarvason (Fotó: Babák Zoltán)

Ünnepélyes keretek között zajlott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szarvasi Képzési Helyének diplomaátadó ünnepsége pénteken.

Az esemény a békéscsabai, gyulai, hódmezővásárhelyi és szolnoki tankerületek vezetőivel kötött együttműködési megállapodás aláírásával kezdődött.

A megállapodások tartalmáról, az együttműködések lehetőségeiről, céljairól, várható eredményeiről Sárik Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus főigazgatója tájékoztatta a megjelenteket.

“Ma a magyar mezőgazdaságban dolgozók 4 százaléka az, aki agrár felsőoktatási szakirányú diplomával rendelkezik. Mindez a fele, inkább harmada annak, ami szükséges lenne egy korszerű agrárgazdaság működtetéséhez”, hangzott el Sárik Zoltán indoklásában. “Ahhoz, hogy a középiskolás diákoknak felkelthessék az érdeklődését az agrár felsőoktatásban szerezhető végzettségek iránt, bemutassák az egyetemen folyó munkát, olyan pályaorientációs pályaválasztási tevékenységet szükséges folytatniuk, amin keresztül eljutnak a leendő hallgatókhoz”, mondta.

Dr. Sipos Virág Katalin, a MATE Szent István Campus főigazgató-helyettese beszédében azokat a tényezőket emelte ki, amik a képzések történetében korábban ismeretlenek voltak, amikre most élesben kellett megtalálni a megoldást.

Mielőtt a friss diplomások kezükbe vehették volna a végzettségüket igazoló dokumentumot, Babák Mihály polgármester tiszteletbeli szarvasi polgárokká fogadta őket.

Az idén vidékfejlesztési agrármérnökként 15, mezőgazdasági mérnökként 24, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szakon 2, környezetvédelmi szakmérnökként 9, vetőmag-gazdálkodási szakmérnökként 21 hallgató végzett.

Az ünnepélyes diplomaátadót dr. Futó Zoltán tanszékvezető zárta.

Hajduch Nándor a szombati Eislebenben rendezett versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott

Szarvasi arany Németországból

"Az év embere" díjra esélyes szarvasi jelöltek

Négy szarvasi is esélyes az “Az év embere” címre