in

Asztalitenisz: lezajlott az idei első országos verseny

Magyari Milán és Botos Marcell idei első országos versenyükön
Magyari Milán és Botos Marcell idei első országos versenyükön

A hétvégén a BVSC-ben került megrendezésre az év első országos versenye, a Budapest Bajnokság. A Demeter Lehel ASE fiataljai közül Magyari Milán és Botos Marcell képviselték az egyesületet. A több, mint egy hónapos szünet után már nagy izgalommal várták a fiatalok, hogy újra versenyezhessenek a sok edzés után.

Párosban a főtábla első fordulójában kaptak ki a fiúk a náluk magasabban rangsorolt ellenféltől. Ennek ellenére nagyon pozitívan hatott a meccs képe, mivel végig fej fej mellett haladva döntő szettben kaptak ki. A pontokat és a taktikát figyelembe véve teljesen fel tudták venni a versenyt, de a másik pár valamivel rutinosabb volt.

Egyéniben a három fős csoportokban Milán az elsőbe került, ahol a ranglista szerinti legerősebb csoportkiemelt ellen is kellett mérkőznie. Első meccsét még magabiztosan megnyerte, a második mérkőzésen viszont annak ellenére sem sikerült meglepetést okoznia, hogy a játék képe és a szettek is szorosak voltak.

Marcellnak valamivel jobban kedvezett a sorsolás. Első meccsén simának mondható mérkőzésen nyerte a három szettet. A főtáblára jutásért jóval szorosabban, de ő is kikapott. Mindössze két pont választotta el a győzelemtől a döntő szettben.

Összességében elégedett volt mindenki. A fiúk kifejezetten élvezték a meccseket eredménytől függetlenül és jelentős javulást mutatott a játékuk. Nagy reményekkel várják az edzők és a játékosok is a szezon folytatását.

Medvegy Mihály

Sutyinszki István tereplövész versenyben "Az év férfi sportolója" címért

Sutyinszki István versenyben a BEOL “Az év férfi sportolója” címért

Kasik Márk (Pro Gym) kűrje

Hamarosan következik a két éllovas összecsapása