in ,

Hivatalos: Kazinczy- „Szép Magyar Beszéd” verseny a Városi Könyvtárban

A verseny díjazottja
A verseny díjazottja

A Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratórium által a 2022-2023-as tanévre meghirdetett Kazinczy- „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulója került megrendezésre 2023. február 8-án, délután. A szarvasi Városi Könyvtár által meghirdetett versenyen a résztvevő iskolák 11-14 éves tanulói két korcsoportban mérhették össze tudásukat Szarvas, Békésszentandrás és Kondoros általános iskoláinak képviseletében.

A nívós tanulmányi verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A megmérettetés a kiírásnak megfelelően zajlott: egy kötelező és egy szabadon választott szöveget olvastak fel a versenyzők, melyet szakmai zsűri – Dr. Katona Krisztina, a GFE Pedagógiai Kar dékánja, Hovorkáné Hegedűs Hajnalka, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium magyar-történelem szakos tanára, és Brachna Irén, a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola ny. igazgatója, drámapedagógus – értékelt a meghatározott szempontok alapján.

Az eredményeket így összegezhetjük:

5-6. évfolyam:

I. helyezett:

Lestyan-Goda Sára, 5. évfolyam – felkészítője: Stafira-Lovas Ilona (GFE Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda)

II. helyezett:

Turna Bence 6. évfolyam – felkészítője: Dányi Csilla, (Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium)

III. helyezett:

Szalai Anita 6. évfolyam – felkészítője: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

7-8. évfolyam:

I. helyezett, továbbjutó a regionális fordulóba:

Lohr Eszter, 7. évfolyam – felkészítő tanár: Abonyi Éva (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

II. helyezett:

Rábai Dóra 8. évfolyam – felkészítő tanár: Magyar Edit (Petőfi István Általános Iskola és Kollégium, Kondoros)

III. helyezett:

Osztroluczki Bojána 7. évfolyam – felkészítője: Fazekas Stefánia (Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium)

A regionális fordulóban Lohr Eszter, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola 7. évfolyamos tanulója képviselheti régiónkat, amelyhez sikeres szereplést kívánunk!

A helyezettek könyvjutalmat és oklevelet, a résztvevők emléklapot kaptak szereplésükért, a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány támogatásával.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő pedagógusoknak!

Molnárné Pető Beáta

Szarvasi védelem az Orosháza ellen

Orosháza nyerte a 20. Csery-kupát, Szarvas ezüstöt szerzett

Az első félidőben jól tartotta magát a Gallicoop a Gólgyártók ellen

Nem hozott meglepetéseket a 19. forduló