in

Elsősegélynyújtó tanfolyam a kamaránál

Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás vezetője négy órás elméleti képzésen ismertette az elsősegélynyújtás alapjait
Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás vezetője négy órás elméleti képzésen ismertette az elsősegélynyújtás alapjait (Fotó: Pintér Vince/BMKIK)

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató Nonprofit Kft. csütörtökön. A jogszabályok alapján a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni, hogy ha valamelyik munkavállaló rosszul lesz, esetleg baleset éri, segíthessen. Csendes Csaba (képünkön), a békéscsabai mentőállomás vezetője a négy órás elméleti képzésen az elsősegélynyújtás alapjait, a biztonságos helyszín biztosítását, az eszméletlen beteg ellátását és az újraélesztés alapjait ismertette. A szintén négy órás gyakorlati képzésen pedig szó esett a félautomata defibrillátor használatáról, az egyszemélyes laikus újraélesztésről, légút biztosításáról, a sebellátásról és a fektetési módokról.

A kamara a jövőben is szervez majd munkahelyi elsősegélynyújtó képzéseket az érdeklődőknek. A következő tanfolyamot március 23-án, csütörtökön tartja a kamara.

Fotó: Pintér Vince/BMKIK

Zalai Mihály, Békés Bármegye Önkormányzata elnöke

Csaknem 95 milliárd forint jut Békés vármegyei beruházásokra

A török idők végvári hőseire emlékeztek a szlovákosok