in ,

Ha ez a javuló tendencia folytatódik, bármi megtörténhet

Bány Bence első félidei 3 találatával 3–0-ra nyert a Szarvasi FC 1905 Medgyesbodzás ellen (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés megyei I. osztály 18. fordulójában a Medgyesbodzás SE-t fogadta a Szarvasi FC 1905.

Jól ismerték fel a szarvasi támadók, hogy a betömörült bodzási védelem oldalról történő beadással feltörhető. Egy ilyen labdát fejelt Furár Róbert Bány Bence elé, a 7. percben, aki átemelte Oláh Zalánon (1-0).

A második gólt is Bány szerezte. Egy szögletet követően ellne feleslegesen elkövetett szabálytalanságért ítélt büntetőt Sándor Gergő játékvezető (19′ 2–0)

A harmadik gólnál nem működött a bodzásiak lestaktikája. A balhátvédjük bent ragadt, miközben egy mélységi passz érkezett Bánynak címezve. Bence levette és átpöccintette Oláh Zalán kapus felett (45′ 3–0).

Az elmúlt héten elégedetlen volt csapata teljesítményével, de most Somogyi János edző ki merte jelenteni, hogy az első félidő “elég pofás volt”. A második játékrészre várta volna a csapattól, hogy még egy-két góllal megfejeli Bány hármasát, de a játékosok most nem tudták ugyanazt nyújtani , amit az első 45 percben. Ha hétről hétre javulni fognak, akkor két-három hét alatt, mikor a rangadók jönnek, elérhetnek arra a szintre, hogy a bajnokság végére bármi megtörténhessen.

Furár Róbert stabilan jól teljesít, akár támadásban, akár védekezésben kell besegítenie.
Furár Róbert stabilan jól teljesít, akár támadásban, akár védekezésben kell besegítenie (Fotó: Babák Zoltán)

Jókként Bány Bencét, Zahorán Balázst, Simon Róbertet, Pilán Márkót és Furár Róbertet nevezte meg. A csapatkapitány játékához hozzátette, hogy sokszor talán azért nem emeli ki a jók közé, mert az évek alatt megszokta már, hogy Robi stabilan jól teljesít, rengeteg munkát végez támadásban és a védekezésben is.

A 19. fordulót követően a Szarvasi FC 1905 stabilan a megyei I. osztály dobogóján található, 5 pontnyira lemaradva az OMTK-ULE 1913, 9-cel a tabellavezető Végegyházi SE mögött.

Szarvasi FC 1905 – Medgyesbodzás SE 3-0 (3-0)

Szarvasi FC 1905: Somogyi Pál – Pilán Márkó, Polonszki Patrik, Pilán Richárd (Deli Lajos), Zahorán Balázs – Simon Róbert (Lénárt Ferenc), Furár Róbert – Zima Dániel – Barna Viktor (Kovács Zsombor), Kiri Máté (Czvalinga Márk), Bány Bence (Csányi Balázs). Edző: Somogyi János

Medgyesbodzás SE: Oláh Z. – Turcsek, Nagy L. (Kovács Zs.), Nagy K., Dunai (Bereczki), Oláh A., Sódar, Bozsó, Mazán B., Zsuzsa, Tokaji. Edző: Mazán Zoltán.

Somogyi János: Remek első félidei teljesítményünknek köszönhetjük a győzelmet. Bizakodó vagyok, mert sokat javultunk az egy héttel ezelőttihez képest. Remélem, ez a fejlődés folyamatos lesz.

Mazán Zoltán: Sajnos sérülések miatt át kellett alakítanom a csapatot. A mérkőzés eleján nem voltunk még összerakva, ezt a Szarvas kihasználta. A szünet után rendeztük sorainkat. Gartulálok a Szarvasnak!

Ki ilyen, ki olyan tekintettel követi a labda útját a Pro Gym – Gólgyártók rangadón

A Pro Gym növelte előnyét; ma ismét izgalmas rangadó lesz

A Tessedik Táncegyüttes a 2023. március 12-i Néptáncantológián

Szarvasi táncosok a Néptáncantológián