in ,

Sopek, lesz ma edzés?

Sinka Józsefre, Sopekre emlékeztek Békésszentandráson
Sinka Józsefre, Sopekre emlékeztek Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

8 éve ezen a napon evezett át a nagy vízen Sopek. Rá emlékeztek tegnap Békésszentandráson a róla elnevezett vízitelepen, a kajakosok bázisán családja, barátai, tanítványai.

Bagaméri László “Emlékezés egy tanítványodtól” címmel foglalta össze gondolatait mesteréről, akitől azok, akik ott voltak, és találkoztak vele a kajakos szellemiséget tanulhatták meg.

Felelevenítette Sopek törvényeit:

  1. Az edzést nem kérdőjelezzük meg! – Sopek, lesz ma edzés?
  2. Az edzésről nem beszélünk le senkit! – Ne nyomd már annyira!
  3. Az edzésből három nap kihagyás, már nem marad „büntetlenül” – vagyis teljesítménycsökkenés nélkül!
  4. A fájdalom, szenvedés, kín zóna! – akkor fejleszt az edzés, ha már fáj is, és tudunk közben szenvedni, kínlódni is! – de a végén megtérül a befektetett energia!
  5. Az edzésen még jobban kell menni, hogy a versenyen is jól menjen!
  6. Egészen a cél utánig kell nyomni, mert ha a célvonal előtt kiengedsz, a hajó azonnal megáll, és a többiek rád esnek! – sokszor láttunk már olyat, hogy akkor előztek meg valakit, mikor azt hitte, hogy már bent van a célban, és úgy érezte, hogy már megnyerte! – próbáld ki, de csak az edzésen és meglátod, mi lesz!

Köszönjük, hogy itt vagy velünk a gondolatainkban, az emlékeinkben!

Köszönjük Sopek!

“Mindig volt egy-egy jól használható mondatod, ami sokat segített nekünk. Mindent megjavítottál, ami kellett, ahhoz, hogy itt jól menjen minden, rendben voltak a sportolásunk feltételei. Vezetted a klubbot, összetartottad a csapatot. Nehéz pótolni téged, de a szellemiséged ma is segít nekünk szinte mindenben. Elég csak felidézni téged, arra gondolni, hogy mit mondanál, hogyan csinálnád, oldanád meg a feladatot, például ebben a nehéz helyzetben is! Nem csak az edzőnk voltál, de a tanítónk, a barátunk, és néhányunknak szinte a pótapánk is! Nagyon sokan nagyon sokat köszönhetünk neked. Én például szinte mindent, hogy most az lehetek, akivé itt váltam, azt is a te segítségeddel alapozhattam meg. Nagyon sokunknak segítettél felnőtté, emberré válni. Sokszor gondolunk rád! Ha elmegyek a kőtáblád mellett mindig a válladra teszem a kezem, hogy erőt adj, hogy itt legyél velem. szerintem sokan vannak ezzel még ugyanígy! Köszönjük, Sopek!”, fejezte ki háláját Bagaméri László, majd Sinka József emléktáblája alá elhelyezték az emlékezés koszorúit és virágait.

Egységben az erő! – A Benka diákjai ismét remekeltek a megyei sakk Diákolimpián, csapatverseny kategóriában

A Gólgyártók–Pro Gym összecsapásnak csak pillanatnyi ideig volt tétje

A lefújást egy héttel követte a végeredmény