in ,

Lopja a távolságot a Szarvasi FC 1905

Fotó: Kovács Bence

Nem született különösebb meglepetés a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, melynek keretében három mérkőzést játszottak le szombat délután.

Jaminai sikerével az OMTK-ULE vette át a stafétát a mezőny élén, a Gyula elleni (3–3) meccsét korábban lejátszó Végegyházától, de a Szarvas sem szakadt le a szomszédvári sikerével.

Nagyszénás SE–Szarvasi FC 2–3 (1–2)

Nagyszénás, 150 néző. Vezette: Hajdú Dávid.

Nagyszénás: Lévai – Mátó, Lugasi, Takács, Libor, Kukovecz, Péter, Nagy Sz. D., Kovács L. (Simon L.), Kókai Á., Márk. Edző: Juhász Norbert.

Szarvas: Somogyi – Zahorán, Zima, Bány, Furár, Czvalinga (Barna), Simon R. (Styecz), Magyar (Kovács Zs.), Deli, Pilán M., Kiri M. Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Deli (25. – öngól), Nagy Sz. D. (5. – 11-esből), ill. Bány (8.), Furár (22., 77.).

Már a mérkőzés elején előnyre tett szert a Szarvas egy jól eltalált lövésből, amit egy kapu előtti kavarodás után tovább növelt. Röviddel ezután egy előreívelt labdát Deli a saját kapujába csúsztatott amivel visszajöttek a meccsbe a szénásiak. A szünetig mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a hazaiak egy kezezés miatt elmaradt büntetőt hiányoltak egy emberként. A második félidőben ezt meg is kapták egy másik egyértelmű kezezésért, amit Nagy gólra váltott. Ezután gyűrték egymást a felek becsülettel, amiből a meccs végéhez közeledve egy Furár-góllal a vendégek erőfeszítései jutottak érvényre.

A. G.

Fotó: Kovács Bence

Húsvéti játszóházban ápolták az ünnepkör hagyományait

Ismét Vajda Gála