in ,

A megye első három TOP vállalkozása között a szarvasi Gallicoop Zrt.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. szarvasi telephelye.
A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. szarvasi telephelye (Fotó: Gallicoop.hu)

TOP100 Békés vármegye gazdasága 2021-22 címmel jelent meg a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összeállítása, amely a legsikeresebb vállalkozások eredményeit mutatja be.

A megye első három TOP vállalkozása 2022-ben a Linamar Hungary Zrt., a Gallicoop Zrt. és a Guardian Orosháza Kft. volt az összesítés szerint.

A baromfihús- feldolgozással foglalkozó Gallicoop 42,6 milliárdos, a síküveggyártó Guardian 36,7 milliárd forintos 2021-es nettó értékesítési bevétellel szerepelnek a második, illetve a harmadik helyen. A közúti járműalkatrészek gyártásával foglalkozó, orosházi székhelyű Linamar értékesítési bevétele 2021-ben meghaladta a 60 milliárd forintot.

A kiadvány ismerteti, hogy a gazdasági szervezetek 120 milliárd forint értékű új beruházást hajtottak végre 2022 szeptemberéig; ez összehasonlító áron 19 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A teljesítmény ilyen mértékű növekedésével Békés a főváros és a megyék rangsorában az élmezőnybe tartozott. A fejlesztési források 34 százalékát a mezőgazdaságban, 24 százalékát a feldolgozóiparban, 9,1 százalékát pedig a szállítás és raktározás területén használták fel.

Az első tíz közé bekerült még a híradástechnikai berendezéseket gyártó Hirschmann Car Communication Kft., a műanyag csomagolóeszközöket gyártó Mondi Békéscsaba Kft., az öblösüveggyártó orosházi O-I Hungary Kft., a szarvasi székhelyű Cool4U Kft., a könnyűfémöntéssel foglalkozó Csaba Metál Zrt., a baromfifeldolgozással foglalkozó orosházi Green Divízió Kft., míg a tizedik helyen egy hunyai cég, a gabona-, dohány-, vetőmag- és takarmány-nagykereskedő Bo-Ti Zrt. áll.

Szarvasi érmek XII. Spirit Open Nemzetközi ITF Taekwon-do Verseny

Hamupipőke a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház tolmácsolásában járt Szarvason.

Hamupipőke Szarvason járt