in ,

Hamupipőke Szarvason járt

Hamupipőke a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház tolmácsolásában járt Szarvason.
Hamupipőke a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház tolmácsolásában járt Szarvason (Fotó: Babák Zoltán)

Szerda délelőtt zsúfolásig megtelt a Cervinus Teátrum színházterme gyermekekkel. A Duna Művészegyüttes mutatta be a Grimm fivérek által írt Hamupipőke című mesét, a mai gyermek- és a tánc nyelvére átírt történetben.

A lüktető, nagyon kellemes zenét a Ghymes írta, a produkció rendező-koreográfusa Juhász Zsolt, Mucsi János és Maros Anna voltak. A szinopszis szerint: „A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (a Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs előadását.”

Bár gyermekelőadás volt, végig mosolyogtam, mert a zene, a tánc, a látvány annyira egyben volt, igazi profi előadást varázsoltak a táncosok. A gyermekek az előadás részesei lehettek, hiszen interaktív része is volt, amelyben boldogan vettek részt a kis nézők. Drukkoltak Hamupipőkének, a szereplőkkel ők is élték a mese fordulatait.

Hamupipőke szerepét Soltész Luca táncolta, a herceg szerepét Mezei Balázs. A Hoppmesternek fontos szerepe volt, hiszen Végh Tamás nem csak táncolt, hanem ő mesélte el a történetet is. Természetesen láthattunk tündért, akit Bednai Nikolett személyesített meg. Fontos szerepe volt Hamupipőke arany cipellőjének is. A mostoha Kaszásné Halmi Ildikó, a mostohatestvérek Barta Réka és Abonyi Rebeka. A Király és Királynő szerepét Szabó Csaba és Bonifert Katalin táncolta. A gonosz Kalmár fontos szerepét Kolumbán Norbert személyesítette meg.

A látvány szemet gyönyörködtető. A díszlet érdeme, hogy úgy tervezte Túri Erzsébet, hogy teljesen megnyújtotta a teret a függönyökkel és a vetítéssel például hosszú folyosót, nagy bálteremet, a harchoz igazi külső helyszínt láthattunk. A jelmezeket is Túri Erzsébet tervezte.

Az előadás végén a meghajlás után a táncosok hívására, a gyerekek felmehettek a színpadra, akik boldogan tettek eleget a kérésnek és zsúfolásig megtelt a színpad, egy ölelésre, egy kézfogásra, egy simogatásra, egy közös fotóra és természetesen egy közös táncra. Az előadás olyan intenzív volt, hogy nagyon szép gesztus volt a táncosoktól, hogy nem siettek az öltözőbe, hanem közvetlenül is találkoztak a gyerekkel, azok nagyon nagy örömére.

A felsorolt szereplőkön kívül természetesen sokkal több táncos is volt jelen a színpadon, akik a Duna Művészegyüttes táncművészei: Chifor Lénárd, Demarcsek Dániel, Gidró Roland, Gombai Franciska, Honvédő Eszter, Kanozsai Ákos, Kovács Anita, Kovács Márk Jenő, Kuzma Péter, Nagy Kinga, Sáfrán Balázs, Soós Gyula András, Szabó Tamás, Szoboszlai-Kálmán Lilla, Végh-Pozsár Kitti.

Az előadás a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. szarvasi telephelye.

A megye első három TOP vállalkozása között a szarvasi Gallicoop Zrt.

Benkás sakkozók az ország legjobbjai között