in , ,

Szarvas város legnagyobb polgári bálja…

Fotó: Kepenyes Balázs

Az Árpád Hotel impozáns báltermében került megrendezésre a GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének Bóbita Alapítványa által szervezett jótékonysági bálja. Az egyetem Gyakorlóintézménye és a Bóbita Alapítvány annak a nemes célnak megfelelően szervezte meg immár huszonhatodik alkalommal patinás polgári bálját, hogy támogassa az intézmény pedagógiai törekvéseit, fejlesztéseit, folyamatosan javítsa az intézményben dolgozók és tanulók, óvodások és iskolások komfortérzetét, támogassa az intézményben folyó tehetséggondozó munkát. A közel háromszáz fős idei rendezvényen a közönség szórakoztatásáról gondoskodott és egy parányi betekintést adott az intézményben folyó munkából a Gyakorlóovisok „Man in black” csapata és pom-pom lányai, a negyedik osztály „nemzeti huszonnyolca”, és a bálok fénypontja, a ballagó nyolcadik osztályosok báli tánca, lélekemelő bécsi keringője. A bál résztvevőit Babák Mihály polgármester úr köszöntötte, Szarvas város képviselőtestülete nevében, és elismeréssel szólt az intézményben folyó szakmai munkáról, annak az örömének hangot adva, hogy a város intézményei nemcsak teszik a dolgukat, de jól teszik a szolgálatukat. Polgármester úr megköszönte az intézmény vezetésének, hogy eredményeikkel gazdagítják városunkat, illetve hogy az alapítvánnyal közösen valódi közösségeket építenek. Bíró Gyula intézményvezető köszönetet mondott a közös kincsekért, és megköszönte azt a bizalmat, amit a mindennapokban kapnak a szülőktől, hogy rájuk bízták gyermekeik nevelését, oktatását. Az elmúlt időszak fejlesztései mind arról szólnak, hogy a város és térség leginnovatívabb, kreatív és modern, a hagyományokat tisztelő nevelői környezetét hozzák létre, olyan fejlesztésekkel, amelyeknek célja annak a szlogennek a megszolgálása: hogy „Gyakorló…, ahol jó gyereknek lenni!”, illetve a Kárpát-medencei köznevelés és felsőoktatás ügyének szolgálata. Megköszönte az intézmény munkatársainak, pedagógusainak mindenkori áldozatos munkájukat, gyermekszeretetüket és hivatásszerelmüket. Megköszönte az alapítvány kuratóriumának és Dr. Benczéné Kardos Karolának a „mindenkori hiperaktivitását”, azt a fantasztikus erőbedobást, amit a közös szerelmükért, a Gyakorlóért tesznek. Szülők nélkül és szülő-nevelő összefogása nélkül nincs sikeres pedagógiai műhely, nincs eredményes nevelés.

Köszönetképpen ajándékot adott át az alapítvány elnökének, majd köszönetet nyilvánított olyan kiemelkedő szülői támogatásokért, amelyek összefonódnak az alapítvány munkájával, az intézmény fejlesztésével. Ajándékot vett át Csipainé Kituljak Rita szülő, Koppányi Gábor, az Agrota Alcsired Kft vezetője, és Csipai Béla a Mamutec Kft. vezetője.

A vacsorát követően a bál „táncos-fergetegéről” a Körösparti Band zenekar gondoskodott a hajnal három órai zárásig.

„Nem a pénzünk mennyiségétől függ a gazdagságunk, vagy a szegénységünk, hanem az örömre való képességünktől. A gazdagságra való törekvés az örömre való képesség nélkül olyan, mint amikor a kopasz ember azért küzd, hogy fésűket gyűjtsön.” /A.D.M./ Huszonhatodik alkalommal zárt sikeresen a jótékonysági est, és teremtette meg a polgári bálok hangulatát.

Az intézmény vezetése és a Bóbita Alapítvány kuratóriuma ezúton is köszöni a rendezvény támogatóinak önzetlenségét, a háttérben munkálkodó szülők és munkatársak áldozatos munkáját!

Sz.Zs.

Felszabadult játékkal nyertek a kézilabdázó lányok

Tettenérés Csabacsűdön