in ,

Drámai végjáték a megyei kupadöntőn: 56′ 1–0, 90′ 1–1, 92′ 1–2, 94′ 2–2, 95′ 6–4

Czvalinga Márk két gólpasszából Bány Bence kettőt lőtt a 2023-as Békés Megyei Kupa döntőjében. (Fotó: Babák Zoltán)

Talán az orosháziak kapták el jobban a támadójáték fonalát az OMTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC 1905 által tegnap este vívott Békés Megyei Kupa döntőjében, de a hullámzó első félidőben mindkét csapatnak voltak jó pillanatai.

Többet várt volna harcosságban és agresszivitásban is csapatától Somogyi János edző, de tudta, hogy szokatlanok a körülmények, játékosai nem túl gyakran játszanak 1400 néző előtt stadionban. Azt látta, hogy mindenki igyekszik a maximum felett teljesíteni, ami egy kicsit görcsössé tette a játékot, mondta a mérkőzést követő beszélgetésünk során Soma.

Gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Az 56. percben egy szépen, ziccerig kijátszott helyzetből Endrefalvi Erik ajtó-ablak helyzetbe került Somogyi Pállal. Erik nem szokott ilyen helyzetet kihagyni (1–0).

Soma a második félidő során fokozatosan támadó hadrendre állította a csapatot. A végén a három védő és egy védekező középpályás előtt gyakorlatilag hat csatárral igyekezett nyomást gyakorolni az orosháziakra. Ez érezhető is volt, de az eredmény így maradt ez egészen a 90. percig, amikor egy szarvasi keresztbe ívelt labdát Czvalinga Márk az alapvonalról fejelt vissza a második hullámban középen érkező Bány Bence elé, hogy ő is ajtó-ablak helyzetből befejelje a labdát a lila-fehér színű hálóba (1–1).

Öröm a lelátón a Szarvasi FC 1905 gólját követően.
Öröm a lelátón a Szarvasi FC 1905 gólját követően. (Fotó: Babák Zoltán)

“Huhhhh, ez szoros volt, az utolsó pillanatban sikerült visszahozni a mérkőzést!”, gondolhatta mindenki. De nem, mert két percre rá szinte teljesen lemásolták a gól érő támadást a mieink, csak most Czvalinga nem fejjel, hanem lábbal tette középre az érkező Bány elé a labdát, Bence pedig berúgta (92′ 1–2).

“Huhhhh, az utolsó pillanatban sikerült megfordítani a mérkőzést!”, gondolta mindenki, de még volt két perc a hosszabbításból. Az, hogy a két perc alatt kapott két gól által lesokkolt és összetört orosházi csapat ebben a maradék 120 másodpercben még összerakja magát annyira, hogy egy pontosan kijátszott helyzetből ismét gólt szerezzen, a magyar negyedosztályban egészen biztosan példa nélküli. Ezt most megtette Buza Barnabás csapata Harangozó Krisztián vezetésével. A 94, percben egy szabadrúgásból a sorfal mögé ívelt labdát Miszlai László vágta kapásból Somogyi Pál hálójába, ezzel visszahozva az orosházi reményeket egy büntetőpárbaj erejéig (2-2).

Jöttek a büntetők, amik során a mieink hibáztak többet, így a Békés Megyei Kupa megnyerésért járó serleget 2023-ban az OMTK-ULE 1913 vihette haza.

Sokan azt mondták Somogyi János edzőnek, hogy jobb lett volna, ha marad az 1–0, nem fájna ennyire ez a vereség, de véleménye szerint így megmutatta a csapat, hogy vesztes helyzetből is tud fordítani, akár a végjátékban is.

OMTK-ULE 1913 – Szarvasi FC 1905 6–4 (0–0)

Békéscsaba, 1400 néző. Vezeti: Fekete Zoltán (Belanka Zsolt, Bozó Norbert).

Szarvasi FC 1905: Somogyi Pál – Zahorán Balázs, Pilán Richárd, Pilán Márkó, Kiri Máté (48′ Kovács Zsombor) – Simon Róbert (77′ Deli Lajos), Furár Róbert – Magyar Martin (59′ Czvalinga Márk), Zima Dániel, Barna Viktor (Styecz Bence) – Bány Bence

OMTK-ULE 1913: Bordás Dániel, Rau Gergő, Selymeczy Kevin, Szabó Ákos, Harangozó Krisztián, Darida Ádám, Szabó Áron (74′ Fehér Bence), Miszlai László, Endrefalvi Erik, Gedó Lóránt, Papp Máté. Cserék: Marunák Levente, Salka Olivér, Janicsek Zoltán, Huszár Gergő, Endrefalvi Tamás, Sinkó Máté, Halász Zsombor, Kasuba Dániel, Dajcs György. Edző: Buza Barnabás

Lestyan-Goda Vencel 8. helyezett lett az elsősök között.

Lestyan-Goda Vencel országos 8. MatekÁsz

Kasnyik Vanda átveszi a település kulcsát Molnár József polgármestertől. Vanda mellett diák alpolgármestere, Seres Botond.

Jubileumi gyermeknapot rendeztek Csabacsűdön