in ,

Gyerekprogramoktól roskadozva indul a pünkösdi hosszú hétvége a Körösvölgyi Állatparkban

Ajsa és Kurszán, a Körösvölgyi Állatpark két szürke farkasa a húsvéti hosszú hétvége látványetetésén.
Ajsa és Kurszán, a Körösvölgyi Állatpark két szürke farkasa a húsvéti hosszú hétvége látványetetésén. (Fotó: Babák Zoltán)

Szombattól hétfőig ismét programok sorával várja a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark a pihenni vágyókat.

Egész nyáron át tartó útjára indul a Rejtélyek a Bagolykapun túl elnevezésű nyomozós játék, aminek során 10 állomás 10 furfangos feladványán keresztül kell kideríteni, mit üzennek a ma emberének a történelmi állatok. A nyári szezon végén a megfejtéseket a gyűjtőládába dobók között nemzeti parki ajándékokat sorsolnak ki. A játék fődíja egy 2024-re szóló éves, a Körösvölgyi Állatparkba való belépésre jogosító családi bérlet lesz.

Vasárnap gyermeknap. Ezen a napon az Anna-ligetet a gyermekek birodalmává varázsolják a park munkatársai. Lesz állatsimogató, játszóház, pónilovaglás, öko-érzékenyítő előadás, bogársimogató, illetve a borzok és a dámszarvasok látványetetése sok-sok érdekes információval kísérve.

Állatismertetőkkel egybekötött látványetetések sora szombaton a mára a Kárpát-medencéből kipusztult fakó keselyűknél kezdődik, majd az európai bölényeken át a fentebb említett borzokon és dámszarvasokon át a négy mentésből származó vörös mókus testvérig, illetve Ajsáig és Kurszánig, a két szürke farkasig.

Fotóink a húsvéti, hasonlóan mozgalmas, programokkal teli hétvégén készültek.

Kasnyik Vanda átveszi a település kulcsát Molnár József polgármestertől. Vanda mellett diák alpolgármestere, Seres Botond.

Jubileumi gyermeknapot rendeztek Csabacsűdön

Válogatott karatésaink az olimpiai edzőtáborban

Válogatott karatésaink az olimpiai edzőtáborban