in ,

Jubileumi gyermeknapot rendeztek Csabacsűdön

Kasnyik Vanda átveszi a település kulcsát Molnár József polgármestertől. Vanda mellett diák alpolgármestere, Seres Botond.
Kasnyik Vanda átveszi a település kulcsát Molnár József polgármestertől. Vanda mellett diák alpolgármestere, Seres Botond. (Fotó: Somogyi Martin)

Elsőként a gyerekeket, illetve a számukra a gyermeknapot rendező 30 éves Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesületet köszöntötte Molnár József polgármester szombaton, a jubileumi gyereknapon.

Sok-sok szervezés, mire egy-egy ilyen gyermeknap összeáll, mondta. A csabacsűdi testület a szervező tagok áldozatos munkájáért köszönetét egy elismeréssel fejezte ki, aminek írásos dokumentumát Pusztainé Tusjak Tündének, az egyesület vezetőjének adott át.

Sutyinszki Zoltán iskolaigazgató mindig szívesen látogat ki a gyermeknapokra. Intézményében is igyekeznek megtenni mindent, hogy az iskola egy élhető, jobb közösség legyen. Virágcsokorral köszönte meg az egyesület elnökének 20 éves munkáját.

Magyar Tamás evangélikus lelkész rövid igével érkezett, de előtte elmondta, az időjárást ő intézte a főnökével. Nagy tapsot kapott, amire válaszul ő is nagy tapsot kért a szervezőknek.

“A mai napon felhatalmazlak, Kasnyik Vanda, a település igazgatásával, a dolgok irányításával”, adta át a település kulcsát a 8. osztályos diákpolgármesternek Molnár József.

Vanda elsőként diáktársainak köszönte meg a bizalmat, hogy őt és helyettesét, Seres Botondot választották a feladatra, majd azoknak a szülőknek, nagyszülőknek, akik évről évre megszervezik nekik ezt a napot.

Ezt követően diáktársai nevében petíciót nyújtott át Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének címezve. Ebben segítettek a felnőtteknek Csabacsűd egy-két évnyi alapköltségvetését elkölteni.

Mielőtt átnyújtották volna a “polgármester bácsinak” felsorolásukat, felolvasták azokat. Szeretnék, ha a település további épülése, szépülése érdekében minden utca aszfaltburkolatot kapna. Jól működő közvilágítást, térfigyelő kamerákat, több köztéri szemetest, működő közkutakat, rendszeresen felújított és takarított buszmegállókat, az oda vezető utak mentén rendszeres fűnyírást, a szabadtéri színpad körüli lejtő füvesítését, a mosdó állandó használatának lehetőségét kérték. Természetesen szeretnének új játékokat, focikapukat, görkoris, BMX-es és gördeszkás pályát, valamint labdafogó hálókat az iskolai pályára.

Valószínű, hogy ezeket hallgatva Molnár Józsefnek egy pillanatra megfordult a fejében, hogy a nap végén nem kéri vissza a település kulcsát, de aztán rövid szabadkozásban némi türelmet kért azok végrehajtására, mert mint mondta, ezek többsége a településüzemeltetés körébe tartozik, de sajnos ott sem ember, sem keret nincs arra, hogy mindent, sokszor egy időben el tudjanak végezni. Sajnos a gazdasági környezet tekintetében sem az optimális időszakot éljük, fogalmazott a fejlesztési igényekre reflektálva a polgármester bácsi, Molnár József, és türelmet kért, és megígérte, rajta lesznek az ügyön.

Amennyiben a mai testületi ülésen már bele is csapnának azok tárgyalásába, feltétlenül beszámolunk róla.

Pekárné Bakulya Tünde a szülők gondolatainak tolmácsolását követően Pusztainé Tusjak Tünde és Králikné Hruska Gyöngyi részére virágokkal mondott köszönetet a 20 éves szervezőmunkájukért, valamint Jansik Györgyné Editkének azért, hogy 30 éve az útjára indította ezt a sorozatot.

A délután folyamán A Gyermekmosoly díjat Pusztai Péter, Pusztai Gábor, Jansik Janika meg Mezei Imre vehette át. A 20 éves támogatásért Lestyan-Goda Pálnak, Lestyan-Goda Zsombornak és Rohony Miklósnak mondtak köszönetet.

Volt gyermeknapi torta is, amit Szula Lajos készített.

A nap folyamán a gyerekek számára volt arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, ügyességi versenyek, lovas akrobatika bemutató, részeg szemüveg és mezőgazdasági gépbemutató. Kiállítottak a V62-es kisálattenyésztők, illetve a szülők számára a Szarvasi Szakorvosi Kft. munkatársai szűrősátorral érkeztek. Az este mutatványosok és tűzzsonglőrök léptek fel, majd az eseményt diszkó zárta.

Fotó: Somogyi Martin

Czvalinga Márk két gólpasszából Bány Bence kettőt lőtt a 2023-as Békés Megyei Kupa döntőjében.

Drámai végjáték a megyei kupadöntőn: 56′ 1–0, 90′ 1–1, 92′ 1–2, 94′ 2–2, 95′ 6–4

Ajsa és Kurszán, a Körösvölgyi Állatpark két szürke farkasa a húsvéti hosszú hétvége látványetetésén.

Gyerekprogramoktól roskadozva indul a pünkösdi hosszú hétvége a Körösvölgyi Állatparkban