in ,

Lezajlott az első íjászverseny a Honvédelmi Sportközpontban

Gyermek és felnőtt korosztályokra bontva zajlott a verseny.
Gyermek és felnőtt korosztályokra bontva zajlott a verseny. (Babák Zoltán)

Négy hónapja vette kezdetét az íjászok szakköre Honvédelmi Sportközpontban. Ennek keretein belül hetente kétszer, hétfőn és pénteken szakkörökön sajátíthatták el a sport alapjait az iránta érdeklődők. Ahogy haladt az idő és fejlődtek az íjászok, egyre többször hangzott el, hogy “jó lenne már egy kis házi verseny”.

Ennek tettek eleget az elmúlt pénteken a szakkör oktatói, Baráth József és Jankovszky Aliz Bracsok Istvánnak, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont lőtérvezetőjének a segítségével.

Az íjászversenyen a 11 évestől a 74 évesig mintegy 40 fő vett részt. Bár Bracsok István hangsúlyozta, hogy ezt a sportot nők és férfiak egyaránt űzhetik, első körben inkább az utóbbiakat sikerült megszólítaniuk a szervezőknek. Reflex és hagyományőrző kategóriában gyermek és felnőtt korosztályra bontva állhattak a lőállásba a versenyzők.

Hagyományőrző felnőttek között Horváth Gábor, Zsiga Péter, Kohut András, a gyerekeknél Horváth Boglárka, Fazekas Bálint végzett sorrendben az élen, míg reflex kategóriában felnőtteknél Szerb Milán, Janecskó János és Tóth Pál, gyerekeknél Szerb Csongor, Gerhát Csanád, Jankovszky Vencel lett dobogós.

A Szarvasi FC 1905 2022/2023-as U19-es bajnokcsapata.

Bajnokok lettek a Szarvasi FC 1905 U19-esei

Csermely Ildikó, az Eu-Pro EHS Consulting Kft. ügyvezetője, környezetvédelmi szakértő.

Bemutatták a hulladéktörvény fő változásait