in ,

Életre szóló élményben lehetett volna részük

Trabach János, Rácz Botond és Nagy Levente
Trabach János, Rácz Botond és Nagy Levente (Fotó: Nagy Ágnes)

A hétvégén került megrendezésre a Trophy Champions 2023 utánpótlás futballtorna. Az Ausztriában, St. Pöltenben megrendezett versenyen a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia keretein belül szarvasi fiúk is részt vehettek.

Nagy Levente és Trabach János U10, míg Rácz Botond U11-es korosztályban lépett pályára. Mindhárman a Békéscsabai Előre 2012 igazolt játékosai.

Európából közel 230 csapat 3500 gyermekkel képviseltette magát. Itt voltak a Juventus, az Atletico Madrid, a Benfica, a Glasgow Rangers, illetve több élvonalbeli magyar egyesület utánpótláscsapatai is.

Hatalmas lehetőség volt ez számukra, hiszen nemzetközi csapatok ellen játszani nem minden nap van alkalom. Hónapok óta készültek mind fejben, mind edzéssel a megmérettetésre, ennek köszönhetően mindenki nagyon jól teljesített, csapatukkal helyt álltak a rangos mezőnyben.

Ausztriában is történnek bakik. A torna sajnos nem úgy alakult ahogy várták. A pénteki játéknap eredményei alapján az U10-esek a legjobb 16 közé is befértek volna, ám szombatra komoly szervezési, de inkább szervezetlenségi problémák léptek fel. A kupáért zajló kiírás összeomlott, és a játék átment önszervezőbe, az edzők egymás között kerestek csapataiknak ellenfelet.

Ennek ellenére így is feledhetetlen élményt szereztek a gyerekek, hiszen ennek köszönhetően játszhattak a Juventus utánpótláskorú csapatával is.

A veterán kézilabdázók 13. találkozójának résztvevői.

Veterán kézisek emlékeztek: fél év kellett a tegeződéshez

Dr. Halasi-Kovács Béla, a Halászati Kutató Központ vezetője.

HAKI-napok negyvenhetedszer