in ,

Munkácsy MOST és az elkövetkezendő hetekben

Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője, Babák Mihály polgármester, Várnai Réka, a kiállítás kommunikációs koordinátora és Roszik Zoltán múzeumigazgató.
Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője, Babák Mihály polgármester, Várnai Réka, a kiállítás kommunikációs koordinátora és Roszik Zoltán múzeumigazgató (Fotó: Roszik-Varga Annamária)

Még iskolaidő van, a turistaszezon még csak most indul, de már így is komoly számokkal büszkélkedhetnek a szervezők a Munkácsy MOST kiállítás első tíz napja látogatottsági adatainak tükrében. Az erről szóló sajtótájékoztatón Babák Mihály polgármester, Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője, Roszik Zoltán múzeumigazgató és Várnai Réka, a kiállítás kommunikációs koordinátora ült a sajtó kamerái elé szerdán a Tessedik Sámuel Múzeumban.

A hétvégi szubjektív tárlatvezetésekre nagy az igény, ezért – Szubjektív Hétvégék néven –minden szombatra és vasárnapra terveznek ilyen – Munkácsy Most belépővel ingyenes – programot, hangzott el az eseményen.

Tegnap Korbely István festőművész kalauzolta az érdeklődőket végig a kiállításon,

ma 15 órától Rómer Ilona festőművész, művészpedagógus a szakértő tárlatvezető.

Június 24-én, szombaton 22 órától Bősze Ádám tér vissza a Tessedik Sámuel Múzeumba, hogy végig vezesse az érkezőket a két kiállítótermen. Bősze Ádám zenetörténész, így azok, akik erre az időpontra időzítik látogatásukat, mindenképpen érdekes aspektusból ismerhetik meg Munkácsy kedvenc színvilágát. Ez a program MUZÉJ kiegészítő belépővel lesz látogatható. Vasárnap 15 órától ismét Rómer Ilike lesz a kalauz.

Holnaptól, azaz június 19-től a Mi Munkácsynk Gasztro Napok keretében Munkácsy Mihály kilép a múzeum falai közül és beköltözik a szarvasi vendéglátóhelyekre, hogy a helyi, gasztronómiában jártas szakemberek segítségével egy másik szemszögből is megismerhessük a Munkácsy-élményt, még közelebb kerüljünk a festőóriás szelleméhez.

A Mi Munkácsynk Gasztro Napok keretében egy héten keresztül szó szerint belekóstolhatunk a Munkácsy-életérzésbe.

Ennek részleteiről a Tessedik Sámuel Múzeum közösségi oldalán lehet tájékozódni.

A sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a múzeumshopban megvásárolható MM ajándéktárgyak. A kiállítási katalógusa nemcsak dizájnban, de méretében is egyedi. A Pákh-gyűjteményről, illetve Munkácsy életútjáról szóló ismertető mellé tíz darab poszter méretű, lenyűgöző festményreprodukció is került. Kaphatók Munkácsy szobrainak 3D nyomtatóval készült mini reprodukciói, élethű képeslapok és hűtőmágnesek, valamint az elmaradhatatlan piros színű, logózott ácsceruzák is.

Fotóink a Munkácsy MOST kiállítás 2023. június 2-i protokolláris megnyitóján készültek.

Megkezdődött a Szarvasi Vízi Színház 13. évada.

Tizenharmadszor is elkezdődött a Csoda!

Nádra Kitti (Lucia) és Szász Borisz (Luigi del Soro)

Olasz dalok csendültek fel a kissé hűvös éjszakában