in ,

Világbajnoki arany K4-ben: Opavszky Márk és Keller Gergő is az U23-as egységben

A vezérevező pozíciójában Opavszky Márk, a 3. beülőn Keller Gergő.
A vezérevező pozíciójában Opavszky Márk, a 3. beülőn Keller Gergő. (Fotó: kajakkenusport.hu)

Tegnap tartották az olaszországi Auronzoban rendezett ICF ifjúsági, U23 világbajnokság első döntős napját, ahol mind a tizenhat A-döntőben volt magyar érdekelt. Ebből összesen 6 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérem született.

Szarvasi versenyzők a K4-esek versenyében voltak érdekeltek, a dolog szépségét az adja, hogy egy hajóban evezett Opavszky Márk és Keller Gergő. Márk Nyerges Attila növendéke, jelenleg az MTK versenyzője, míg Keller Gergő Bátor György neveltje, és jelenleg is a Kajak-Kenu Club Szarvas az egyesülete.

A tegnap ötödik aranya az egységükhöz, az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Keller Gergő, és Tamási Zsombor alkotta négyeshez fűződik 500 méteren. Nagy csatában, az utolsó ötven méteren sikerült döntésre vinni a dolgot spanyolokkal és a csehekkel az egyébként roppant sűrű befutót produkáló mezőnyben.

A befutót követően Keller Gergő nyilatkozott a kajakkenusport.hu szövetségi portálnak, amiben örömét fejezte ki, hogy mindent úgy sikerült megvalósítaniuk, ahogy eltervezték, sikerült hibátlan pályát menniük.

Ma Opavszky Márk ül még hajóba. K1 500-on középdöntőzik 15:48-tól, ahol a 4-es pályán várja a rajtot jelző kürtszót.

És van még egy nagyon fontos szarvasi vonatkozása az Auronzóban rendezett ICF ifjúsági, U23 világbajnokságnak. Krajcsovicz Magdi az ICF versenybírójaként vesz részt a versenyen, és lát el bennünket információval, amiért roppant hálásak vagyunk.

Dr. Dósa Zsuzsa a CMF2023 sajtótájékoztatóján.

Különleges sajtótájékoztató – különleges fesztiválnak

A Nemzeti Lovas Színház Koltay Gergely – Szűts István Honfoglalás című rockoperáját mutatta be a Szarvasi Vízi Színház színpadán

Tisztelet a lónak és az embernek