in ,

Az eső sem zavarta a gyerekeket a „bulizásban”

Az Alma együttes gyerekkoncertjével nyitott a CMF2023.
Az Alma együttes gyerekkoncertjével nyitott a CMF2023. (Fotó: Babák Zoltán)

Július 13-án elrajtolt a Cervinus Művészeti Fesztivál Szarvason, és ez a két hét rengeteg meglepetést tartogat. A nyitórendezvényre a gyerekeket és a családokat várták, akik lufialagúton keresztül juthattak a nézőtérre.

Az Alma együttes színpadra lépése előtt dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója köszöntötte a nézőket, a gyerekeket, akik a legfontosabbak az életünkben. Nekik kedveztek a nyitónapon, a koncert végén– stílszerűen – egy szép mosolygós almával jutalmazták a rajongókat.

Molnár Etele, Szarvas város alpolgármester is köszöntötte az egybegyűlteket. Reményét fejezte ki, hogy az idő is kedvező lesz számukra. Mindenkinek – gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek nagyon jó szórakozást kívánt.

Csasztvan András a CT ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Alma Együttes, ha Szarvasra jön esik, felidézte két régi meghívás és koncert körülményeit. Majd megköszönte a támogatóknak a CMF támogatását – egyet kiemelve, a Kulturális és Innovációs Minisztériumot, akiktől támogatást kaptak a fesztiválra.

A nagyon rövid beszédek után megkezdődött a szitáló olykor zuhogó eső mellett az előadás, de a gyerekeket ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy a színpad előtt „csápoljanak” – hiszen az Alma Együttes vezetője Buda Gábor hívta őket „bulizni”. Hihetetlen élmény volt látni a sok, mosolygós, vidám gyermeket, akik táncolnak a színpad előtt, de sok szülő, nagyszülő is ropta, és együtt énekeltek a kicsikkel. De feltűnt egy TÜNDÉR is (Balázs Heni) lila ruhában, fején virágkoszorúval és egy méhecske (Kepenyes-Darida Zoé), akik vidáman táncoltak a gyerekekkel, és már a koncert alatt almát osztogattak.

Elindult a tizennégy napos fesztivál, remélem, az idő kegyes lesz hozzánk, nézőkhöz.

Galambos Edit

Fotó: Babák Zoltán

P.S. A koncertre a zenét az Alma Együttes, az almát a Morokó Farm Kft. és a Fruit–duó Kkt. biztosították.

Kovács Júlia Éva rendőr százados, megbízott közlekedésrendészeti alosztályvezető, Csorbáné Dávid Ivett rendőr törzsőrmester, balesetmegelőzési előadó, illetve Medve István rendőr főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a csütörtök délelőtt tartott tájékoztatón.

Mit lehet és mit nem a Körösön?

István, a király címszerepében Varga Miklós lépett a Szarvasi Vízi Színház deszkáira.

István, a király Magyarország közepére érkezett