in ,

Holdfény és csillagok a gálán

A Cervinus Művészeti Fesztivál 13. napján, kedden este a Szarvasi Vízi Színház színpadán sem holdfény, sem csillagok nem látszódtak, helyette hatalmas villámok cikáztak és esett is. A baj inkább a villámmal volt, ami miatt a Cervinus vezetői úgy döntöttek, nem vállalhatják az előadást. A tartóoszlopok fémből készültek, rengeteg lámpa szükséges, sok-sok vezeték fut, így teljesen érthető volt, hogy nem tartották meg az előadást. Másnap 21 órára halasztották. Előtte Tatár Bianka és Karap Diána a Női érvekről „értekeztek” volna – garancia nélkül. Bianka azonban beteg lett, így az ő estje elmaradt – remélhetőleg később pótolva lesz.

Szerda este, a Cervinus Művészeti Fesztivál 14. – utolsó – napján, 21 órakor a Holdfény és csillagok fesztiválzáró zenés showműsor kezdetét vette! És immár az égiek is kegyesek voltak, mert az égen köszöntötte a nézőket a hold és később a csillagok is csatlakoztak hozzá.

A közönség nem pártolt el, teltházzal várták a csodát, és a csoda, mint mindig megszületett. Mert olyan estét láthattunk, amiben minden fellépő szíve-lelke benne volt. Nagyon sok számnál nyíltszíni taps volt a művészek jutalma, de a dalok végén is sok-sok ováció és taps, amit nagyon megérdemeltek a fellépő színművészek. Az este szerkesztője és rendezője Dósa Zsuzsa, a koreográfiát Oláh Márkó és Szabó Róbert készítette.

Elhangoztak részletek Erkel Bánk bán című operájából, a Petőfifjú, az Eizabeth, a Rómeó és Júlia, az Őrült nők ketrece, a Fanni Gril című musicalekből, valamint a Marica grófnő és a Bajadér című operettből, de dalok, kuplék, sanzonok is szórakoztatták a nézőket. És mint mindig, volt vers prózában és megzenésítve is. A mozgás művészete sem maradhatott ki, néptánc és színpadi tánc formájában gyönyörködhetet a közönség.

Felléptek a Cervinus Teátrum művészei: Timkó János, Ragány Misa, Boronyák Gergely Nagy Róbert, Schupp Gabriella, Szente Árpád Csaba, Enyingi Zsófia, Eva Javorská, Papp Csaba, Rigler Renáta.

Közreműködtek a Tessedik Táncegyüttes és a Cervinus Teátrum táncosai: Oláh Márkó, Szabó Róbert, Gácsi Gergő, Teremy Samu, Fabó Marcell, Szpisják Bence, Csernus Nándor, Juhász Áron, Palyov Attila, Liska Janka, Boldizsár Nóra, Hunya Karina, Balla Lili, Nemcsényi Alíz, Árgyelán Edina Kitti, Veszter Viktória, Máté Szabina, Vaskor Gréta, Király Enikő, Buránszki Andrea.

Babák Mihály Szarvas Város polgármestere és Csasztvan András a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója köszöntötte a közönséget. Mindketten hangsúlyozták, köszönik, hogy visszajöttek a nézők. Babák Mihály elmondta, hogy azért szeretjük a Cervinust, mert nagyon jó előadások vannak és mert a mienk!

Rigler Renáta Mama kérlek című dala megható, szép előadás Renitől, aki első kisbabáját várja! Szente Árdád Csaba Hazám-hazám dala emelkedett kezdet volt. Boronyák Gergő egy Dzsida Jenő és egy József Attila verset választott, az utóbbit Hobó megzenésítésében, ami nagyon jól állt Gergőnek. Timkó János a Hej cigány című dalt választotta a Bajadérből, és a Veronát a Rómeó és Júliából. Mint mindig, János színpadi jelenléte, hangja ovációt váltott ki. Ragány Misa Petőfi verset és egy saját szerzeményt adott elő, ez utóbbit Csendesen álmodom tovább címmel, nagyon szép dallam, szép szöveg! Misa másodszor énekelte közönség előtt a dalt, ami még nem jelent meg. Eva Javorská nagyon jól ad elő Edith Piaf sanzont, a No-no-no szlovákul énekelve pedig számomra mindig nagyon kedves dal.

Schupp Gabriella Marica belépője gyönyörűen szólt, Gabi megjelenése királynői (ruhája gyönyörű), Shimmyje laza, a Gyűlölet áriája briliáns, lélegzetelállító. Az utóbbi kettőben partnerei voltak, Nagy Róbert a Shimmyben nagyon elegáns férfi, az Őrült nők ketrecéből énekelt dala nagyon szép, komoly. Enyingi Zsófia a Fanni Gril egyik gyönyörű betétdaltát érzelmesen, Schupp Gabival a Gyűlölet áriáját szintén zseniálisan, lélegzetelállítóan hallhattuk. Papp Csaba A cipzár című kupléval nyílt színi tapsot kapott, Szente Árpád Csabával a Nagyot nőtt az árnyék – Rudolf és a Halál dala – szívszorító előadás mindkettőjüktől. A Tessedik Táncegyüttes, Mezőségi és Ocsovai táncokat mutatott meg a közönségnek. Zárásként a Lehetsz királyt a férfiszínészek (mindannyian) kezdték, akikhez a végére csatlakozott a fellépők teljes csapata. Csodálatosan szép este volt, mind a színművészek, a táncosok, mind a közönség mosolyogva, boldogan élte meg a Holdfény és csillagok gálát. A nézők minden előadónak tapssal is és ovációval is kifejezte tetszését, és mindkettőből mindenkinek jutott. Ez a szeretet, ami úgy hiszem oda-vissza áramlott a színpad és a közönség között.

A dalok utolsó blokkja előtt volt a Teátrum által kiírt szavazás eredményhirdetése. Szavazni a Cervinus Tátrum előadásaira lehetett. Hét előadásra, illetve hatra, mert az Akácember sajnos elmaradt. Ez hat díj – azaz több lett, mert szavazategyenlőség volt két estben is, így mindketten kaptak oklevelet és ajándékcsomagot. A díjakat Babák Mihály és Csasztvan András adta át a boldog, mosolygós, meglepett színművészeknek, táncművészeknek.
A listát elnézve nagyon jól szavazott a közönség! A díjátadónál is érezhető volt a közönség egyetértése, szeretete, mert kivétel nélkül, minden díjazott hatalmas tapsot és hangos tetszésnyilvánítást is kapott.

A szavazatok eredménye:
Köröspati „Huntzutságok” – Ragány Misa
Békési betyárok – Eva Javorská
Édes Anna – Kiss Viktória, Vanya Tímea
A kurta ing históriája – Oláh Márkó és Szabó Róbert
Tea a szenátor úrnál – Boronyák Gergely
Az Akácember – elmaradt az előadás
Sors bolondjai – Timkó János

A családias hangulat éreztető volt, mert tegnap Anna-nap volt, ezért polgármester úr még egy ajándékcsomagot adott át, személyes okok miatt, de személyétől függetlenül az Édes Annát játszó Kiss Viktóriának, ezzel köszöntve minden Annát.

Dr. Dósa Zsuzsa válasza a polgármester úr dicséretére: „Nem mindegy melyik városban van a színház. Mi egy olyan városban élünk, ahol szeretik a színházat. Egy olyan városban, ahol nagyon vártak a színházra. És egy alkotó ember, aki alkot, ha ezt a szeretetet, ezt a támogatást érzi, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy a legtöbbet adja. Azt gondolom, nincs jobb közönség, mint a szarvasi!”

A NEWJSÁG és a magam nevében szeretettel gratulálok a Közönség-díjat kapó művészeknek! De szívből gratulálok minden fellépő színésznek, táncosnak. Dósa Zsuzsának a Gáláért, az egész Fesztiválért, amely az elmúlt napok eseményei (esői) miatt talán még jobban csillogott és ez a teljes alkotócsapatnak köszönhető, amiben természetesen a háttérben dolgozók is beleértendők! (A fényekért Valach Vendelnek, a hangért Kiss Marcellnak, a videókért és pirotechnikáért Varga Viktornak.)

Köszönet a tizennégy napért és a felejthetetlen fesztivált záró gáláért mindenkinek, aki részt vett benne, mert a közönség elégedetten, mosolyogva távozott és jövőre biztosan visszatér!

Galambos Edit

P.S. Az Akácember támogatója utalványait a Holdfény és csillagok gálán kapták meg a szerencsés nézők. A székek alatti hűtőmágnes a KAMILLA REFORMHÁZ ajándékát rejttette, ahol egyészséges életmódhoz szükséges termékekre váltható be.

A Cervinus sajtot előző nap kóstolhatta meg a közönség.

A Vízi Színházban vásárolt jegyek továbbra is kedvezményes belépésre jogosítanak a Tessedik Sámuel Múzeum Munkácsy Most kiállítására és a múzeum állandó kiállításaira is.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A fotó a 2023. július 16-i Centrum Tető – Plusz Egy mérkőzésén készült

Elérte a halasztási láz a Nyári Kupa 2023 sorozatát

Komoróczki Alíz, Petróczki Gábor, Hegedűs Éva, Győri Erzsébet Zsada és Tatai László.

Bemutatták a Vándor Gyula kártyajátékot