in ,

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült a Gyakorlóintézmény igazgatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Bíró Gyula
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Bíró Gyula

Magyarország születésnapján, a keresztény Magyar Állam születésének ünnepén, nagy megtiszteltetés érte Bíró Gyulát, a Gál Ferenc Egyetem volt képzésfeljesztési igazgatóját, címzetes egyetemi docensét, az egyetem Szarvasi Gyakorlóintézményének igazgatóját, amikor arról értesült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök asszony Magyar Ezüst Érdemkereszt állami kitüntetést ad át számára. A kitüntetést Dr. Rétváry Bence miniszter-helyettes adta át augusztus 18-án, pénteken a Belügyminisztérium márványtermében, ünnepélyes keretek között.

Bíró Gyula elmondta, nagyon nagy megtiszteltetés számára a kitüntetés odaítélése. Ez a kitüntetés nem egy személynek szól, hanem a Gál Ferenc Egyetem és annak Gyakorlóintézménye közösségének, pedagógusképző karának, azoknak a fantasztikus gyerekeknek, akik büszkék arra, hogy a Gyakorló tanuló, neveltjei, polgárai, családtagjai, annak a fantasztikus nevelői csapatnak, akikkel együtt építettük ennek az intézménynek a jelenét és a jövőjét, és azoknak a vezetőtársaknak, vezetőimnek, akik mindig támogattak és segítették a munkám, nemcsak Szarvason, de korábbi szolgálati helyeimen, a Gál Ferenc Egyetemen és a Debreceni Egyetemen, a SZEGEPI-ben.

Köszönet azoknak a tanároknak és oktatóknak, akik formálták a pályaképem, hivatás- és “szakmaszerelmem” és külön köszönöm a szarvasi képzőnek, ahol egykor hallgató voltam, és ma már oktató és vezető lehetek.

Külön köszönöm azoknak, akik felterjesztettek erre a kitüntetésre. Magát, az elismerést szeretném ajánlani – természetesen anyukámon és a családomon túl 🙂 – azoknak a Kárpát-medencei pedagógusközösségeknek, akik a mindennapok hívásainak és kihívásainak eleget téve teszik a szolgálatukat közös “szerelmi -eszközünkkel”, a pedagógiával. Hálás vagyok azért, hogy Szarvason élhetek és munkálkodhatok, ezért köszönet Szarvas “nagy családjának”, lakóinak, inspiráló szeretetközösségének. Jó veletek együtt élni és építkezni. Ez a kitüntetés mindannyiunké! Köszönöm!

Labdarúgó NB I – Előrejelzések és elemzés a 2023/2024-es szezonra

Magyarország 2023-as tortája és cukormentes tortája.

Szarvason is megkóstolható az idei ország tortája, a Spicces füge respektus