in

Dr. Lipcsei Imre részére a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Novák Katalin

Dr. Lipcsei Imre részére a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Novák Katalin köztársasági elnök.
Dr. Lipcsei Imre részére a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Novák Katalin köztársasági elnök.

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából dr. Lipcsei Imre László, a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara Gyermeknevelési és Módszertani Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára részére négy évtizedes pedagógiai pályája, valamint a pedagógusképzés területén végzett kimagasló színvonalú oktatói tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Novák Katalin köztársasági elnök.

Dr. Lipcsei Imrét a címre a Gál Ferenc Egyetem vezetése terjesztette fel. A kitüntetett az egyetem, illetve a jogelőd intézmények pedagógiai karának dékánja volt 2007-2020 között.

A kitüntetést számára dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára adta át a Pesti Vigadóban dísztermében.

“Nagyon örülök, hogy az egyetem új vezetése értékelte azt a 33 évet, amit a pedagógiai karon töltöttem”, mondta dr. Lipcsei Imre kérdésünkre. “Ezalatt az idő alatt kihelyeztük az óvodapedagógus képzést Budapestre, új szakokat indítottunk, és erős kapcsolatokat építettünk ki a határon túli magyar pedagógusképző intézményekkel. Bár az egyházmegyén belül más, magasabb vezetői feladatot kaptam, továbbra is igyekszem a pedagógiai kar munkáját segíteni”, tette hozzá dr. Lipcsei Imre.

A Szarvasi Rezesbanda a Barót napokon

A hajrában tartotta otthon mindhárom pontot a Csabacsűd