in ,

Szarvason edzőtáborozott a shotokán stílusszövetség magyar válogatott kerete

A Szarvason edzőtáborozó magyar válogatott.
A Szarvason edzőtáborozó magyar válogatott.

Egymásnak adják a kilincset az ország karateegyesületei a szarvasi Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémián, derült ki Lovász Györggyel, a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület immár 7. danos mesterével folytatott beszélgetésünk során.

“Fellendült az élet, az egyesületek látják, milyen jó a terem, és sorra jelentkeznek be hozzánk edzőtáborozni”, mondta a szarvasiak mestere, aki egyben SKI Magyarországi Szövetségének elnöke. Augusztus elején Szarvason edzőtáborozott az UTE és a Százhalombatta csapata, őket szombaton és vasárnap az augusztus 25-27. között Győrben rendezendő SKI Shotokan Világbajnokságra készülő hazai stílusszövetség karateválogatottja váltotta. A sportvezetőkkel együtt 91 fős vb-keret kétharmada itt készült az ezen a hétvégén zajló vébére. Közöttük 8 szarvasi is kerettag, ők indulnak is a világbajnokságon katában és kümütében is.

“Azért is szép év ez ennek a sportágnak, mert a magyar karatesport az idén 50, az SKI Magyarországi Szövetsége 35 éves”, tette hozzá Lovász György.

A kéttusa számot Csányi Róbert teljesítette a leggyorsabban.

Új helyen a Trianoni Emléktusa

Fáth József polgármester és dr. Lipcseiné Czifra Magdolna.

Emlékezés a kitelepítettekről