in ,

Bagi Ádám korosztályában bronzérmes lett a shotokan-vébén

Három szarvasi is közel került az éremszerzéshez, a legifjabb járt sikerrel

Bagi Ádám korosztályában bronzérmes lett a hazai rendezésű világbajnokságon.
Bagi Ádám korosztályában bronzérmes lett a hazai rendezésű világbajnokságon.

A szarvasi fiatalok öt fővel indultak az Shotokan Karate International Federation stílusszövetség világbajnokságán, melynek ez évben az impozáns győri Audi Aréna adott otthont.

Elsőnek Ruzsinszki Balázs lépett tatamira a 14-15 évesek táborában, aki hátrányba került a mérkőzés elején, majd fejrúgással próbált fordítani. Talált is tisztán egy dupla körívessel, de sajnos ellenfele egy ütemmel később történt ütését jutalmazták ismét a bírók, így búcsúzni kényszerült.

Ezt követően került sor a 12-13 évesek küzdelmeire. Itt Müller Márton és Bagi Ádám is érdekelt volt. Mindketten jól kezdtek, első és második meccsüket is magabiztosan hozták.

Marci a harmadik körben is megszerezte a vezetést, de utána egy hibáját büntette ellenfele. A következő akció már a helyén volt, de az együttes találatot azonban 2:1 arányban ellenfelének ítélték végül a bírák, így a továbbjutás elmaradt.

Ádám a harmadik meccsre egy nála jóval nagyobb ellenfelet kapott, de nem rettent meg, határozott megelőzésekkel a legjobb négy közé verekedte magát. Itt sajnos ukrán ellenfele meg tudta lepni egy testrúgással, ami kicsit kizökkentette a szarvasi fiút, így végül bronzéremmel zárta a napot.

A 14-15 éves lányoknál Bagosi Mariann es Szebegyinszki Rita is magabiztosan hozta két-két meccsét, a harmadikban azonban ellenfeleik megelőző és kontratámadásokkal pontokat szereztek rajtuk, így sajnos a négy közé már nem jutottak.

A vb szarvasi mérlege egy bronz és három legjobb nyolc közé jutás, ami pont egy nyert meccsnyire van az éremszerzéstől, így önmagában is elismerésre méltó teljesítmény a nemzetközi mezőnyben.

A csapat jővő héten a horvátországi Csáktornyán lép tatamira

Ruzsinszki György

Disc golf Európa-bajnokság zajlik az Szarvasi Arborétumban

Takaréklángon a szarvasi ultrák az ESMTK négygólos vezetésénél.

Az első félidőben eldőlt: a Szarvasi FC kiszállt az idei Magyar Kupából