in ,

Az első félidőben eldőlt: a Szarvasi FC kiszállt az idei Magyar Kupából

Takaréklángon a szarvasi ultrák az ESMTK négygólos vezetésénél.
Takaréklángon a szarvasi ultrák az ESMTK négygólos vezetésénél. (Fotó: Babák Zoltán)

A Magyar Kupa második köre jelentette a végállomást a Szarvasi FC csapatának. A Körös-parti gárda közel 40 Celsius fokos hőségben fogadta az NB III.-ban szereplő fővárosi ESMTK gárdáját, amely már az első félidőben bebiztosította a továbbjutást.

A 2. percben lőtt góllal tiszteletet parancsoltak maguknak a fővárosiak, akik a rekkenő hőségben magasabb sebességi fokozatban járatták a labdát és alakították ki a helyzeteiket. Ezekből a szünetig négyszer is bevették a házigazdák kapuját, eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését. Biztos előnye tudtában szünet után már a hétközi bajnoki fordulóra tartalékolt a vendégcsapat, ennek köszönhetően kiegyenlített lett a mérkőzés. Már a hazaiak előtt is akadtak lehetőségek, ennek hozománya lett a szépítés, a slusszpoént a „Lizáé” volt a találkozó végén.

A fővárosiak az első félidőben ízelítőt adtak abból, hol tart az NB III.-as mezőny, hová kell eljutniuk a házigazdáknak egy esetleges osztályváltás után.

Szarvasi FC–Erzsébeti SMTK 1–5 (0–4)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 250 néző. Vezette: Urbán Eszter (Juhász Bálint, Gergely Márton).

Szarvas: Köteles – Palik, Polonszki, Pilán M. (Bány, 62.), Zahorán – Czvalinga, Zima (Styecz B., 62.), Furár (Simon R., 62.), Pilán R. (Kovács Zs., 75.) – Magyar (Máté, 46.), Barna. Vezetőedző: Sajben Gábor.

ESMTK: Jeszenszky (Tóth A., 74.) – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák (Sztaroszta, 66.), Kovács B. – Rédei (Molnár J., 46.), Soós (Papp D., 74.), Helmich – Lucz (Wirth, 46.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Gólszerző: Styecz B. (79.), ill. Rédei (2.), Lucz (25.), Slezák (28. – 11-esből), Soós (44.), Helmich (89.).

Sajben Gábor: – Az ellenfél játékereje nem a mi szintünk. Ettől függetlenül van némi hiányérzetem, például a legelején kapott potyagól. Dicséret illeti a fiúkat, hogy volt tartásuk a második félidőben.

Turi Zoltán: – Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz, a hazaiaknak pedig sok sikert kívánok!

Kepenyes György

Fotó: Babák Zoltán

Bagi Ádám korosztályában bronzérmes lett a hazai rendezésű világbajnokságon.

Bagi Ádám korosztályában bronzérmes lett a shotokan-vébén

Ezüstöt hozott a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor alkotta férfi kajak négyes Duisburgból.

Világbajnoki ezüst és fontos olimpiai kvóták – Kuli István és Bodonyi Dóra