in

Hatan vehették át a Szarvasért Alapítvány iskolakezdési támogatását

Még hatra gyűjtenek

Závogyán Judit kuratóriumi elnök, Hajduch Nándor Milán, Tóth Szabolcs Botond, Pósa Levente, Teremy Dóra, Borbély Máté, Sechna Dorina, valamint Petneházi Andrea kuratóriumi tag az átadót követően a Civil Ház udvarán 2023. augusztus 30-án.
Závogyán Judit kuratóriumi elnök, Hajduch Nándor Milán, Tóth Szabolcs Botond, Pósa Levente, Teremy Dóra, Borbély Máté, Sechna Dorina, valamint Petneházi Andrea kuratóriumi tag az átadót követően a Civil Ház udvarán 2023. augusztus 30-án. (Fotó: Babák Zoltán)

A “SZARVASÉRT” Alapítvány minden esztendőben megrendezte a “Bál a víz felett” elnevezésű jótékonysági eseményét, ami az elmúlt három évben az életünkben megjelent nehézségek miatt elmaradt. Ennek bevételéből, Szarvas Város Önkormányzatának támogatásából, illetve vállalkozóknak és magánszemélyeknek az adományaiból azoknak a diákoknak felsőoktatási iskolakezdését segítette, illetve gyűjtésből azóta is segíti, akik középiskolai képzésük alatt kiemelkedő eredményt értek el tanulmányaikban, sportban, vagy a művészetek terén. Elosztására évről-évre pályázatot írnak ki. A beérkezett pályamunkákat objektív pontozásos rendszerben értékelik, és a rendelkezésre álló keret erejéig 200-200 ezer forintjával a legtöbb pontot összegyűjtőknek adják át. Eme eseményre a tizedik alkalommal került sor szerdán a szarvasi Civil Házban. Az átadót az alapító képviseletében megtisztelte jelenlétével Bődi János, Szarvas város díszpolgára, a “SZARVASÉRT” Alapítványt létrehozó Szarvas Város Barátainak Köre elnöke.

Az augusztus közepi beadási határidőre 2023-ban egy tucat pályázat érkezett. A kuratórium nehéz helyzetbe került, miután mind a tizenkét diák bizonyítványa szín jeles volt. Ezért is volt fájó a döntés, mondta Závogyán Judit, a kuratórium elnöke, hogy ilyen diákok között kellett sorrendet kialakítani, de az objektivitás érdekében alkották meg az ilyen esetekben segítő pontrendszert.

Az idei jutalmazottak közül Borbély Máté a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és jogtudományi Karára  jogásznak, Hajduch Nándor Milán az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karára építészmérnöknek,  Pósa Levente a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karára programtervező informatikusnak, Sechna Dorina az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és jogtudományi Karára  jogásznak, Teremy Dóra a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának Gazdálkodás és Management szakára, és Tóth Szabolcs Botond a Neumann János Egyetem GAMF- Műszaki és Informatikai Karára üzemmérnök-informatikusnak készül.

Babák Mihály polgármester elmondta, 76. évében ő is a Károli Gáspár Református Egyetem joghallgatója. Neki ez a bakancslistáján szerepelt. Már csak a szakdolgozat megvédése és a záró vizsgák letétele van hátra. Az egyetem elvégzése után várja vissza a fiatalokat, de ha addig problémájuk van, és úgy gondolják, tud segíteni, keressék.

A városvezető az idei nevezők eredményeit hallva azt kérte Závogyán Judittól, hogy szeptember közepéig közösen vizsgálják meg, hogyan tudnák a másik hat fiatalt is hasonló összeggel segíteni. A testülettel át fogják tekinteni a lehetőségeiket, a maradékot pedig közadakozásból egészítenék ki. Erre rögtönzött felhívást is tettek, amiben arra kérik azokat, akik tehetik, csatlakozzanak e kezdeményezéséhez, keressék az alapítvány elnökét.

“Legyetek büszkék magatokra, járjatok emelt fővel, de alázattal! Azt kérem, mindig tudjátok, honnan indultatok, és ne felejtsétek azt, kik támogattak az első lépésekben benneteket!”, zárta az átadót az alapítvány elnöke.

Fakó keselyű a Körösvölgyi Állatparkban 2023. augusztus 26-án.

Állati rekorderek éjszakája a hőmérsékleti rekordok napján

3 pontot hozott a Hunyadi Orosházáról