in ,

Bessenyei Domos ifjúsági vb-ezüstérmes Temaperében

Bessenyei Domos világbajnoki ezüstérmes Temaperében.
Bessenyei Domos világbajnoki ezüstérmes Temaperében.

A finnországi Tamperében megkezdődött az ITF taekwon-do világbajnokság , amelyen három Békés vármegyei versenyző is elindult.

Az első napon a Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője, Bessenyei Domos jól kezdte el a küzdelmek sorát. A tizenhatba jutásért a paraguay Anghelo Villaba ellen lépett küzdőtérre, és meggyőző teljesítménnyel nyerte mérkőzését 4 : 0 arányban. A nyolc közé jutásért már keményebb ellenféllel csapott össze, de sikerült izgalmas mérkőzésen 2 :1 arányban felül kerekedni a chilei Martin Cobo-n. A négybe, vagyis érmes helyre jutásért viszont alul maradt a román Mario Daviddal vívott mérkőzésen, s így az ötödik helyen végzett ebben a nem könnyű súlycsoportban. Bár az éremszerzés nem sikerült, de dicséretet érdemel Domos mutatott teljesítményével.

Ami nem sikerült a küzdelemben, az sikerült a töréstechnikában! Csütörtökön bonyolították le az ifjúságiak erőtörő versenyét, amelyen 26(!) induló közül a második helyet sikerült megszerezni a küzdelemben jól ismert ellenfél, a román David mögött. Nagyon szép és értékes eredmény.

Bessenyei Domos úgy indult el erre a világbajnokságra, hogy édesapja, Bessenyei Ferenc mester szerint: „Az egyéni törésben való részvétele további kihívást jelent számára. Ez a versenyszám a technikai precizitást és az erőt egyesíti, és Domosnak mindkettőben ki kell tűnnie a versenytársai közül. Az edzések során folyamatosan gyakorolta a megfelelő technikákat és a töréshez szükséges pontosságot, hogy a legjobb eredményt érje el a versenyen.”

Hát ez maximálisan sikerült, és csak gratulálni lehet ehhez!

A pénteki versenynapon a felnőttek mezőnyében a két battonyai válogatott is csatasorba lép. Mezei Nikolett a napi program második meccsét vívja a maláj Saiful Nizam Nur Najihan ellenében, majd a küzdelmek után egyéni speciál technikai töréssel folytatja. Rádai Imre versenye a csapat erőtörés versenyszámban pont egy időben kezdődik a tanítványa, Mezei Nikolett küzdelmével, így majd a veszprémiek edzője Mucsy Petra fog beülni mögé!

Bakulya Mihály

A Nyári Kupa 2023 döntőjét a kékmezes Gólgyártók nyerték.

A név kötelez: a Gólgyártók nyerték az idei nyári kupát

Igor Teslenko, a Corteva EMEA régiójának elnöke a vállalat szarvasi vetőmagüzemében tartott Média Klub eseményen 2023. szeptember 5-én.

A Corteva Agriscience továbbra is a fenntartható megoldásokra fókuszál