in ,

Állatparki meglepetések az állatok világnapján

A Körösvölgyi Állatpark mosómedvéje végül legyőzte fenntartását és hallgatott a hasára.
A Körösvölgyi Állatpark mosómedvéje végül legyőzte fenntartását és hallgatott a hasára. (Fotó: Babák Zoltán)

A Körösvölgyi Állatpark lakóinak kedveskedtek az állatok idei világnapján gondozóik. A délelőtt folyamán a mókusok voltak az elsők, akiket megleptek egy mókusbárnak álcázott önetetővel, ami mogyoróval, makkal és dióval volt tele. Ők a legkevésbé sem voltak meglepődve, egyből megrendelésszerűen el is kezdték használni.

A sok várakozó tekintet elvonta a holló figyelmét a voilerébe tett logikai játékról, kíváncsian nézett vissza a körülötte álló benkás gyerekekre, de a nap hátralevő részében csak rávitte a kíváncsiság, hogy megvizsgálja az újdonságot.

A hollót követően a mosómedvéhez vonult a diáksereg. Az ő ketrecébe egy új kötélhágcsó került, amire némi élelemmel szerették volna felcsalogatni az egyébként kíváncsi természetű, de most meglehetősen tartózkodó kutyafélét. Egy darabig biztos magasból figyelte Körömi Krisztinát, milyen csemegéket rejt el a másik ajándékába, egy felfüggesztett tuskóba fúrt lyukakba. Számára is szükség volt némi időre, meg egy kis magányra, hogy felfedezze az újdonságokat.

A görények bújócsövet és kosárhintát, a róka ugrópódiumot kaptak, a récék tutajt, amire rá tudnak ülni, mintegy úszó szigetre. A vaddisznókhoz egy sörtékkel ellátott vakarózóoszlopot állítottak, amit kedvenc illatukkal, bükkfakátránnyal kentek meg. A farkasokat nagy cupákokkal lepték.

Az eszközöket a park munkatársa, Mátyus Sándor készítette.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. A képen Hajdu Andrea szoros emberfogásban.

Hozta a papírformát a Szarvasi NKK

A Szarvashiba bronzérmes csapata: Tóth Norber, Szerbné Takács Judit, dr. Demcsák Dávid, Konstantinovics Lili, Volford-Bazsó Kitti és Szerb Milán.

A harmadik: Szarvashiba