in ,

Nem közszereplő

Gajdos Attila a Szarvasi Polgármesteri Hivatal épülete előtt tart sajtótájékoztatót 2023. október 26-án.
Gajdos Attila a Szarvasi Polgármesteri Hivatal épülete előtt tart sajtótájékoztatót 2023. október 26-án. (Fotó: Babák Zoltán)

A képviselő-testület külsős bizottsági tagjaként, de hangsúlyozottan nem közszereplőként tartott sajtótájékoztatót Gajdos Attila október 26-án, csütörtökön délután a Lengyel-palota előtti közterületen. Mégpedig azért, mert a közelmúltban – állítása szerint – az ő személyével foglalkozott Szarvas város polgármestere és címzetes főjegyzője is, ránézve kedvezőtlen módon. Tették ezt azért, mert külsős bizottsági tagként ellenezte és felhívta mások figyelmét is a Gyakorló 950 milliós ingatlanának ingyenes átadását. Mint mondta, tisztában van vele, hogy egy törvény tette lehetővé ezt az átadást, de voltak, akik ellenálltak, és nem voltak hajlandók ellenérték nélkül átadni önkormányzati vagyonelemeket. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tanácsrendszerben épült ingatlan megvalósítását sok szarvasi segítette „téglajegy” vásárlásával. A hétmilliárdos vízmű-vagyon korábbi és a Gyakorló mostani ingyenes átadása olyan szintű probléma, ami mellett nem lehet szótlanul elmenni, amit nem lehet tűrni – fogalmazott Gajdos Attila.

Gajdos Attila nehezményezte azt is, hogy a polgármester megpróbálta leminősíteni az ő kilenc éves önkormányzati képviselőként folytatott tevékenységét (holott ő már nem közszereplő, hangsúlyozta ismételten), ellenpéldaként a lakossági útépítésekről és a hulladékszállításról megfogalmazott javaslatait említette, majd azt mondta: – A minősítéseket kikérem magamnak!

Azt javasolta, a polgármester foglalkozzon inkább azzal, mi lett a várossal: a csökkenő lakosságszámmal, a komoly beruházások hiányával, a migráns-munkások megjelenésével. Elmondta, hogy még tavaly javasolta azt is, hogy foglalkozzanak a képviselők a szarvasi egészségügy helyzetével, de nem vette napirendjére a testület a kérdést. A sajtótájékoztatója végén jó egészséget kívánt a polgármesternek Gajdos Attila.

Tatai László

Dorogi István emlékezett a kubikosokra október 15-én a békésszentandrási duzzasztóműnél.

A szentandrási kubikosok kitolták a talicskájukat Lengyelországba is

Óriási lelkesedéssel edzenek és versenyeznek