in ,

A Minisztérium megbízólevelét vette át a Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóintézménye…

2023. október 18-án az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelemért Felelős Államtitkárságán került átadásra, Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár asszony részéről, a GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének a Békés vármegye Zöld Óvoda Bázisintézményi feladatellátásról szóló megbízólevele.
Az egyetem Gyakorlóintézménye több éve látja el a zöldpedagógiai bázisintézményi feladatokat, szervezve és támogatva a vármegyei Zöld Óvoda címmel rendelkező óvodai feladatellátási helyeket. A Gyakorlóintézmény segítséget nyújt a Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda minősítő címre való pályázatírásban, módszertani segítséget nyújt a fenntarthatóság pedagógiájának terén, terjeszti és segíti horizontális tudásmegosztó központként az innovatív pedagógiai szemléletet.

Ezen a napon az Államtitkárság szakmai értekezletet tartott, ahol Bíró Gyula igazgató, c.e. docens, a GFE PK Nevelés- és Társadalomtudományi Intézet oktatója bemutatta azokat a folyó környezetpedagógiai műhelymunkákat, amelyeket a Gyakorlóintézmény és az egyetem pedagógiai karának szaktanszéke végzett a nyolcvanas évektől kezdődően, illetve jelenleg a Gyakorlóintézményben működő Gyermekkert Oktatóközpont, mint módszertani műhely folytat “szakmai és szellemi örökösként”.

Az előadás láttatta azt a széleskörű társadalmi partneri közösséget, amelyet az intézmény felsőoktatási intézményi partnereivel, a nemzeti parkkal, kutatóintézetekkel és civil szervezetekkel épített fel abban a csodálatos környezeti adottsággal bíró városban, Szarvason, ami valódi gyöngyszeme a Dél-Alföldnek.

Sinka Imre polgármester és Csépainé Tóth Gabriella jegyző a 2023. október 24-én tartott közmeghallgatáson.

Lakossági fórumot tartott Sinka Imre

A Vertigo Gogol Háztűznéző című darabját adja elő a XIV. Nemzetközi Szlovák Színházi Szemlén.

Szlovák nyelvű színjátszók randevúztak Szarvason