in ,

Újraalakult a szarvasi KDNP

Fotó: KDNP Facebook
Fotó: KDNP Facebook

Több mint két évtized után újraalakult pénteken a Kereszténydemokrata Néppárt Szarvas Városi Szervezete, kaptuk a hírt az új szarvasi alapszervezettől.

A szarvasi KDNP elnöke dr. Gyalog Gergő, titkára Czifra Szabolcs, gazdasági vezetője Holub Katalin, vármegyei választmányi tagja a korábbi elnök, Varga Rezső lett. További alapító tagok: Hodálik Pál, Horthy György, Istenes Ferenc, Litauszki János és Molnár András.

Még tavasszal, a Szarvasi Szent Klára Plébánián kezdődtek meg a keresztények politikai szerepvállalását ösztönző beszélgetések.

“Az alapítók küldetésként tekintenek arra, hogy olyan közéleti tevékenységet folytassanak, amely összhangban van a keresztény társadalmi tanítás alapelveivel; szem előtt tartja az emberi méltóságot, valamint szolidaritást tanúsít a helyi társadalom peremén élők iránt. Kiemelt céljuk, hogy a politikai közbeszédben oly módon vegyenek részt, hogy kerüljék a tematizált ügyek túlzott leegyszerűsítésén és félinformációk közvetítésén alapuló populista megnyilvánulásokat. Mind gazdasági, mind kultúrpolitikai kérdésekben az egyéni és közösségi távlatok jobb megértéséhez szeretnének hozzájárulni és felelős magatartásformákra kívánják ösztönözni az embereket”, áll az alapszervezet közleményében.

Babák Mihály, Dankó Béla, dr. Gyuricza Csaba és dr. Takács Árpád az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet konferenciatermében 2023. november 17-én tartott sajtótájékoztatón.

Agrárképzés és agrárinnováció „újratöltve”

A Szarvasi FC 1905 stadionja.

3×3 pont idegenből