in ,

Támogatva segítették a nagyok a karatés reménységeket

Múlt héten került sor a karatés Reménységek Tornájának őszi fordulójára az Alkotmány utcai sportcsarnokban. Ezúttal a szokásosnál is többen, közel nyolcvanan adták le nevezéseiket a két tatamin zajló küzdelmekre. A régióból Békésszentandrásról, Csabacsűdről, Kiskunmajsáról és Kunadacsról érkeztek versenyzők a szarvasiakon kívül, illetve a baráti pomázi karatecsapat is újfent megtisztelte az eseményt ifjú növendékeivel.

Bár a főszerep a fiatalabbaké volt, a válogatott korba ért élversenyzők és felnőttek végig aktív közreműködéssel segítették a verseny zökkenőmentes lebonyolítását: korán reggel már berendezték a termet, bemelegítést tartottak, ismertették a szabályokat, segítették a tatamira lépők felszerelését rendezni, rájuk adták a mellényeket, védőfelszereléseket, bíráskodtak, és adminisztráltak. A vezetők nagy megelégedésére az egész klub egy jól szervezett egységként dolgozott minden szinten, határozott, talpraesett és önálló munkavégzéssel a tizenévesek részéről is. Nem is csoda, ha ilyen körülmények és motiváció mellett egy jól sikerült megmérettetés zajlott le felvillanyozott, mosolygós arcú gyermekekkel megtöltve a csarnokot. A verseny 9 órakor vette kezdetét, és a gördülékeny szervezésnek köszönhetően már délben kiosztásra kerültek az utolsó érmek is.

Az esemény rangját emelte a Körös TV és a Newjság helyszíni tudósítása, valamint hogy a képalkotásban jártas Bagi család három generációja is segítette a megjelenítést: Idősebb. Bagi László élő közvetítést adott a youtube-on, fia, az asztrofotózásban nemzetközi szinten is elismert ifjabb Bagi László ezúttal sport témában csillogtatta meg tudását, Dani, az unoka pedig egy háromtengelyes képstabilizátorral videózva adta vissza egy rövidfilmben a verseny barátságos és örömteli hangulatát.

És hogy a támogatások sora ne érjen véget: a rendezvényt Pap János, az Éremgyár Szarvasra költözött vezetője támogatta meg a legjobbaknak járó egyedi kivitelezésű medálokkal, míg a versenyt lebonyolító idősebb növendékek egy csodálatos pávaszem süteményre voltak hivatalosak Bobvos Lindi és Nagy Magdi jóvoltából a Régi ízek sütiházába.

Ruzsinszki György edző

Fotó: Bagi László, Bagi Dániel, Babák Zoltán

A Bordűr Hotel Superior & Szőnyegmúzeum

Pénteken Grand Opening a Bordűr Hotel Superior & Szőnyegmúzeumban

Ülésezik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata 2023. november 27-én.

A szentandrási testületin is szóba került a ONE DAY Fesztivál ügye