in ,

Nem fantasztikus, varázslatos!

Fotó: Tatai László

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, dr. Bali Tamás ezredes nagyon jól jellemezte a Légierő Zenekarának produkcióját: – Nem fantasztikus, varázslatos! Bizonyára mind a hatszáz néző (zsúfolt teltház a Cervinus Teátrum nagytermében) olyan élménnyel ment haza, amit még sokáig emlegetnek, emlegetünk, ha szóbakerül a karácsony, a muzsika.

A parancsnok a Légierő Zenekarának szarvasi adventi koncertjén köszöntötte a fentebb említett mondatokkal a közönséget, december 10-én, vasárnap, majd megkezdődött a varázslás Molnár János őrnagy, karmester vezényletével. Bemelegítésként a zenekar ismert és kevésbé ismert karácsonyi melódiákat játszott, de mindet egyéni, rájuk jellemző előadásban. A rájuk jellemző, a nagyon precíz, kissé dzsesszes, kedélyesnek mondható előadásmód volt.

A zenekar ezután vendégeket hívott a színpadra, előbb Havasi Renátát, aki a Miskolci Nemzeti Színház művésze, aki nem mellesleg önkéntes tartalékos is. A szarvasiak jól ismerik a nyári Vízi Színház-béli fellépésről a Légierő Zenekart és Majsai Gábor színművészt, Emerton-díjas előadóművészt, aki az adventi koncerten is fellépett a zenekar meghívására.

A varázslat utolsó harmadában a Szolnoki Kodály Gyermekkórus népes csapata vonult a színpadra, hogy végképp rabul ejtsék a közönség szívét, elnyerve maradéktalan szimpátiáját. A koncert a legismertebb karácsonyi dal csodás előadásával ért véget: Csendes éj, szentséges éj…

Tatai László

Ülésezik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete 2023. december 11-én.

Az utolsó testületi 2023-ban Békésszentandráson

A Pro Gym sokat köszönhet Sztancsik Csaba hárításainak.

Megtört a Gallicoop veretlensége