in ,

A látogatók előtt született meg az állatpark legfiatalabb muflonbáránya

Szombaton született az állatpark legfiatalabb lakója, egy muflonbárány.
Szombaton született az állatpark legfiatalabb lakója, egy muflonbárány. (Fotó: Babák Zoltán)

A négynapos húsvéti rendezvénysorozat harmadik napjának délelőttjén jártunk a Körösvölgyi Állatparkban, ahol változatos eseményekkel várták a szabadba vágyókat a park munkatársai. Az idő 25 fokkal kedveskedett számukra ezen a március legvégi vasárnapon. Ezt kihasználva ezres nagyságrendben érkeztek is a látogatók.

Míg a látogatóközpontban a nemzeti parki termékekből lehetett vásárolni, illetve a húsvéthoz kötődő kézműves programokon tudták kipróbálni ügyességüket a látogatók, addig a szabadban is számtalan program várta a gyerekeket és szüleiket.

A “Kinn a bárány, benn a farkas – húsvét a kastélykertben” címmel meghirdetett rendezvénysorozat elnevezése nagyon betalált, mert amellett, hogy meg lehetett tekinteni a szürke farkasokat a kifutójukban, illetve bárányokat simogatni a kisállat-simogatóban, szombaton a látogatók szemtanúi lehettek egy muflonbárány születésének is.

A kifutók lakó közül vasárnap délelőtt az európai bölények kaptak húsvéti csemegét a park munkatársaitól és a látogatóktól, délután a fakó keselyű volt a soros. Hétfőn délelőtt a szürke farkasok, délután a jávorszarvasok fogyasztják majd el közönség előtt ünnepi menüjüket.

Húsvétvasárnap délelőttjén az európai síksági bölények látványetetésére gyűltek a látogatók.
Húsvétvasárnap délelőttjén az európai síkföldi bölények látványetetésére gyűltek a látogatók. (Fotó: Babák Zoltán)

Ottjártunkkor az európai bölények etetéséhez gyűltek a látogatók, ahol az állatok friss csemegét, az emberek számukra friss információkat kaptak ezekről a hatalmas növényevőkről, amikre Mátyás király idejében még vadásztak.

Kontinensünkön három alfaja élt, a kaukázusi, illetve a kárpáti bölény korábban kihaltak, az európai síkföldi bölények utolsó vadonélő példányát 1760 körül lőtték ki. Volt olyan pillanat, amikor a világon mindössze 56 egyedük élt, minden ma látható élő bölény ezek leszármazottja.

Furár Róbert kétszer varázsolta a labdát a Jamina hálójába.

Elvárható győzelem született

A Malom-zugi-főcsatorna vonalát követő új Körös-ág sematikus rajza.

2030-ra új Körös-ága lesz Szarvasnak