in ,

„Túl a protokollon…” – 27. Bóbita bál

Fotó: Kanti Dorottya

„Ha egy órád van, tudod a pontos időt. Ha két órád van, sosem vagy egészen biztos benne.” – írta egy katolikus gondolkodó.

Mi azonban egészen biztosak vagyunk benne – bármennyi óra is méri az időt -, hogy ez a huszonhetedik Bóbita polgári bál alkalma volt 2024. április 27-én. Az Árpád díszterme fény-ruhát öltött, és az érkező vendégek eleganciájával, a zsibongó gyermekhanggal megtelt a patinás bálterem. A GFE Gyakorlóintézménye és annak Bóbita Alapítványa a Szülői Közösség összefogásával huszonhetedik bálját ünnepelte. A Gyakorlóintézmény alapítványa immár három évtizede azzal a céllal jött létre, hogy az intézménybe járó gyermekeknek biztosítsa a tehetséggondozását, javítsa az oktatás-nevelés feltételrendszerét, támogassa az intézmény kimagasló pedagógiai munkáját. Egy tavaszi este, amely ovi-sulisok táncával, felnőttek szórakozásával és egy önfeledt baráti találkozó lehetőségével kínálja meg mindannyiszor a polgári bálozás szarvasi szerelmeseit. Az estet a házigazdák; Bíró Gyula főigazgató és Dr. Benczéné Kardos Karola alapítványi elnök köszöntötték a jótékonysági est vendégeit, az intézmény barátait, akik fontosnak tartották, hogy idén is szóval, tettel, szándékkal és jelenléttel támogassák az intézmény alapítványát, munkáját. Az estet megtisztelte részvételével Babák Mihály, Szarvas város polgármestere feleségével, Hodálik Pál, a Békés Vármegyei Közgyűlés képviselője párjával, Dr. Melis János címzetes főjegyző és felesége, Ft. Dr. Liszkai Tamás plébániai kormányzó atya, a Szent Klára Római  Katolikus Plébánia vezetője, Zahorecz Pál tisztelendő úr, az Újtemplomi Evangélikus Gyülekezet vezetője, Farkas Tamás önkormányzati képviselő, aki szülőkőként és lelkes támogatóként volt vendége az estnek, és társintézményünk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatója, Kita Erzsébet asszony. A meghívottak között köszöntötték az esten az alapítvány egykori alapítóit és „örökmozgóit”, Montvajszkiné Bátor Annát és Huszár Istvánnét, Baráth-Szekeres Anett asszonyt, a Szülői Közösség elnökét. Az alapítvány és az intézmény ajándékokkal köszönte meg kiemelt támogatóinak a munkáját.

A köszönetek és köszöntések sorában a legmeghatóbb pillanat az intézményt elismerő és támogató mondatok sűrűjében az a könnyeket is felszínre hozó és protokollon túli pillanat, amikor az est köszöntötte azt a személyt, aki mind a huszonhét alapítványi bál alkalmon részt vett feleségével, nemcsak mindannyiszor vendége, de kiemelt támogatója is a rendezvényeknek. Babák Mihálynak, a Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóintézménye és a Bóbita Alapítvány „örök báli meghívót” ajándékoz, kifejezve a köszönetét és kifejezve a tiszteletét mindenkori vendégének, aki a városért és a városi intézményekért mindig is hittel és támogatói szeretettel tette a szolgálatát. A díszasztal két helye mindig megterítve fogja várni polgármester urat, és feleségét. Az intézmény nemcsak hívja, de várja is, hogy találkozzunk minden évben – hangzott el.  

A köszöntés pillanatait felváltotta az ovi-sulisok apró, de annál vidámabb és hangosabb produkciója, és fesztivál hangulattal nyitották meg a bált az Alma és Búzavirág csoportosok, majd a Dzsungel könyve dallamaira érkezett a negyedik osztály törzse… Minden bál felemelő pillanata a hagyományoknak megfelelően a Gyakorlóintézmény nyolcadik osztályosainak tánca. A bál megnyitása nem lehet más, mint a bécsi keringő, hogy közösen gyönyörködjenek a résztvevők az egykori ovisokból fiatal felnőttekké lett végzősökben. A bál egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a nyolcadik osztályosok keringőre kérik föl a szüleiket, köszönve az elmúlt éveket.

Az alapítványi bál vacsorát követő hangulatáról a Thomassy Party Band gondoskodott, ami hajnal három óráig nem is hagyott alább, amikor felcsendült a záró akkord, és „újra bántó-fény árasztotta el a kimerült báltermet.”

A Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóintézménye, és a Bóbita bál köszöntetet mond minden támogatójának, és köszöni az egész éves partnerséget.

Órákat egyeztetni és összehangolni, mert jövőre egészen biztos, hogy újra Bóbita bál, huszonnyolcadik alkalommal, megújulva.

Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóintézmény és a Bóbita Alapítvány

Május 1-i felvonulás Szarvason.

Jó idő, jó programok

Futók az Erzsébet-ligetben 2024. április 27-én.

Jótékonysági futás másodszor