in

Csabacsűdi gyereknap hagyományosan egy héttel korábban

Molnár József átnyújtja a település kulcsát a gyermekpolgármesternek és helyettesének, Kiszel Adriennek és Csillik Mónikának.
Molnár József átnyújtja a település kulcsát a gyermekpolgármesternek és helyettesének, Kiszel Adriennek és Csillik Mónikának. (Fotó: Babák Zoltán)

31. alkalommal rendeztek Csabacsűdön gyereknapot. A településen hagyománnyá vált, hogy május utolsó előtti szombatját varázsolják a felhőtlen szórakozás napjává. Ez most is sikerült a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület tagjainak.

Elsőként Molnár József polgármester köszöntötte a gyerekeket és felnőtteket. Mindenek előtt a szülőknek, segítőknek, támogatóknak köszönte meg, hogy munkájukkal, hozzájárulásaikkal ezt a szombatot a gyermekek igazi ünnepévé tették, majd átadta a település kulcsát a gyermekpolgármesternek és helyettesének, Kiszel Adriennek és Csillik Mónikának, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola diákjainak.

A két fiatal településvezető a köszönetek kifejezése után petíciót nyújtott át Molnár Józsefnek, amit előbb felolvastak, nehogy feledésbe merüljön egy-egy részlet. A játszótér felújítása, oda új játékok elhelyezés, BMX-, görkorcsolya- és rollerpálya kialakítása és több apróbb kérés mellett ebben olyan komoly tételek is helyet kaptak, mint az aszfaltozott úthálózat, valamint járdajavítások.

A petíció átvétele után Molnár József viszontválaszában megígérte, hogy a megvalósíthatókat teljesítik, de minden poros út aszfaltossá tételéhez idő kell. Minden estre a testület elé terjeszti a kéréseket.

A nap hátralevő részében ügyességi versenyek, sport- és táncbemutatók, színpadi show-k, koncert és disco követte egymást.

A Slowhands Erdélyi Attila finisszázsán.

Finisszázs, koncerttel

Az önkormányzati választások előtti utolsó ülését tartotta Békésszentandrás képviselő-testülete május 21-én.

Beszámolók, ellenőrzések a szentandrási testület májusi ülésén