in

Bemutatkozott Major Attila, Békésszentandrás független képviselőjelöltje

Major Attila, Békésszentandrás független képviselőjelöltje a 2024-es önkormányzati választásokra.
Major Attila, Békésszentandrás független képviselőjelöltje a 2024-es önkormányzati választásokra.

Sajtótájékoztatója elején köszönetet mondott helyi lakosoknak, hogy az elmúlt öt esztendőben képviselőként Békésszentandrást szolgálhatta. Bízik abban, hogy nem élt vissza a bizalmukkal, és a segítségükre lehetett. Ha esetleg valakinek csalódást okozott vagy megbántott, azoktól elnézést kért! Majd köszönetet mondott azoknak, akik ajánlásaikkal lehetővé tették, hogy elindulhasson az június 9-ei képviselői választásokon. Megemlítette az is, hogy szerinte továbbra is minden induló képviselőjelölttel és polgármesterjelölttel jó kapcsolatot ápol, mégis most sem csapatban, hanem önállóan, valóban függetlenként méretteti meg magát. Tisztában van azzal, hogy ez számára esetleg ismételten hátrányt jelenthet, de a szavazókra bízza a döntést, és a lakosok által támogatott képviselőkkel szeretne együtt dolgozni Békésszentandrásért, amennyiben mandátumot nyer.

Bemutatkozóként –bár közéleti szereplőként elég sokan ismerik- elmondta, hogy 48 éves, nős és egy 16 éves nagylány és egy 11 éves kisfiú büszke édesapja. Gyermekkora óta Békésszentandráson él, iskolái elvégzése óta itt dolgozik és itt is képzeli el jövőjét. Ezt egy rendezett, tiszta, nyugodt és élhető településen szeretné megtenni.

Elmondta azt is, hogy lokálpatriótaként már majdnem 20 éve igyekszik tevékenyen részt venni a közéletben. A szentandrási lakosok felhatalmazásával eddig kilenc esztendőn át képviselőként, és a további években külsős bizottsági tagként tevékenykedett a településen. Ez idő alatt igyekezett a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen végezni a rá bízott feladatokat, mindig az itt élő emberek érdekeit figyelembe véve. Minden kezdeményezést és fejlesztést támogatott, ami a település javát szolgálata. Számára a képviselőség nem dicsőséget és hatalmat, hanem szolgálatot és megtiszteltetést jelentett! Tevékenyen részt vett az egykori játszóterek tervezésében, közterek megújításában és sokat tett a település szépítése érdekében. Szívügyének tekinti a gyermekek környezettudatos nevelését, így szemétszedési akciókat és faültetéseket szervezett, amit azóta is folytat. Kiemelte azt, hogy nagyon örül annak, és büszke is rá, hogy 2009-es képviselői előterjesztése, a gyerekszületések tiszteletére ültetett facsemeték program azóta is él, így több száz kisfa (amik azóta nem is olyan kicsik) cseperedik a településen. Az elmúlt öt esztendőben is igyekezett hasznos munkát végezni, szinte hiánytalanul részt vett az előkészítő bizottsági, és testületi munkában, és sokat tett a település fejlődése, élhetőbbé tétele, szépítése érdekében. Ha kellett szervezett; ha szükség volt rá lobbyzott; ha a helyzet kívánta, érvek mentén –mások véleményét tiszteletben tartva- küzdött! Minden döntését, úgy hozta meg, hogy a lelkiismerete tiszta maradjon, és azok Békésszentandrást előbbre vigyék!

Majd szólt pár szót a jelenlegi vezetés eredményeiről is. Az ismert nehézségek ellenére (Covid, forrásmegvonások, energiaválság) igyekeztek helyt állni, sokszor gyors döntéseket hozni. Több-kevesebb sikerrel igyekeztek kihasználni a pályázati lehetőségeket, és az áthúzódó projekteket is sikerült befejezni. Megemlítette többek közt a Gondalaposi, Dinnyéslaposi, Csokonai és István Király utca aszfaltozását; a szennyvíztelep korszerűsítését; a közintézmények modernizációját és energetikai korszerűsítését; játszóterek építését és sok-sok kisebb-nagyobb projekt megvalósulását. Nagyon fontos szerinte az is, hogy a pályázati lehetőségek kihasználásával a civil- és sportegyesületek is fejlődtek, mert nagyon fontos szerepet töltenek be a település életében. Szerinte az áldozatos munkáért köszönet jár mindenkinek, és büszkéknek is kell lenni a fejlesztésekre. Viszont ez nem tehet bennünket elégedetté, mert ez a település szerinte többet érdemel. Még nagyon sok megoldandó feladat van.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy választási ígéreteket továbbra sem szívesen tesz, viszont minden esetben meg kell ragadni az alkalmat a fejlesztésre és a megújulásra. Nagyon fontosnak tartja a pályázati lehetőségek kihasználását, mert nagyobb beruházások esetén csak ez az egy opció a lehetséges. Folytatni kell a kisebb önerős projektek megvalósítását is. Fontosnak tartaná a közterület-felügyelői szolgálat még hatékonyabbá tételét; a közterületek felújítását, szépítését és folyamatos gondozását; egy állandó zöldhulladék lerakóhely kialakítását; a gyermekek környezettudatos szemléletének erősítését; utak és járdák építését; a lakatlan ingatlanok környékének gondozását és a civil szervezetek bevonását a közéletbe. Mivel az elmúlt időszakban elég sok idejét és energiáját vette el a különféle megoldandó problémák miatti Közútkezelővel folytatott „harc”, fontosnak tartaná, hogy gyorsabbá és határozottabbá kell tenni a kommunikációt. Úgy gondolja, hogy ha a lakosság számára ismét bizalmat szavaz, akkor van még benne energia és kitartás, hogy még többet tegyen a Nagyközségért. Arra viszont ígéretet tett, hogy az itt lakók javaslatait, véleményeit összegyűjtve továbbra is mindig a lakosok érdekeiben járna el! Ahogy ez idáig is így tett.

Kiemelte azt, hogy ha a Tisztelt Választópolgár úgy ítéli meg, hogy érdemes a képviseletükre, akkor ő tisztességes és őszinte munkával hálálja meg a rá adott szavazatokat. Ezért is írta most is azt a szórólapjára, hogy: Tiszta szívvel és erős hittel egy barátságos Békésszentandrásért!
Kéri a Tisztelt Választópolgárokat, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt a szavazáson –bárkire is voksolnak-, hogy a felálló képviselő-testület minél nagyobb felhatalmazást kapjon. A fiatalabb korosztály aktív részvételére is buzdított, mert szeretné, ha Ők is részt vennének a közélet befolyásolásában.

Megemlítette, hogy hisz abban, hogy aki veszi a bátorságot és megméretteti magát ezért a nem mindig népszerű közszereplésért, az azért teszi, mert jót akar, és valóban szereti Békésszentandrást. Bízik abban is, hogy mindenki, mindig a helyi lakosok érdekeit igyekszik képviselni alázatosan és becsületesen.

Zárszóként elmondta azt, hogy senki se felejtse el azt a kampányában, hogy a választás az elvileg tisztességes megmérettetés, nem pedig háború. Az elkövetkező időben is ebben a településen élünk majd, egymás szemébe kell majd néznünk. Nem ér annyit az egész, hogy elveinket feladva, pillanatnyi sikerért békétlenséget szítsunk, és barátságok romoljanak el. Minden induló képviselőjelöltnek és polgármesterjelöltnek tisztességes megmérettetést és sok sikert kívánt.

Virág Imre két gólt szerzett a Mezőberény ellen.

Lezárult a megyekettes bajnokság is

Samu Tamás Gergő sajtótájékoztatót tart 2024. június 4-én.

A bevételnövelést is fontosnak tartja