in , ,

A You Klub kampányzáró sajtótájékoztatója – polgárok vagy jobbágyok?

A You Klub jelöltjei: Filip András, Holló Krisztián, Kovács Mátyás, Králikné Molnár Anna és Tusjak Tamás.
A You Klub jelöltjei: Filip András, Holló Krisztián, Kovács Mátyás, Králikné Molnár Anna és Tusjak Tamás. (Fotó: Babák Zoltán)

Kovács Mátyás, a You Klub polgármesterjelöltje kampányzáró sajtótájékoztatójukon, június 4-én megköszönte a választók érdeklődését, amit a kampány során tapasztalt. Néhány számmal is alátámasztotta ezt: honlapjukon a szervezet programját 420 helyről 820 alkalommal nézték meg, előzetesen már 50-80 megtekintéssel is elégedettek lettek volna. A Facebookon a gazdasági program második része 6900 megtekintést generált a „Tabuk nélkül” csoportból, melynek tagjai döntően szarvasiak, s a többi megosztás is minimum 350-400 megtekintést ért el, az átlag pedig 3600 volt. A Tiktokon is 385-1280 között mozgott a megtekintések száma.

A polgármesterjelölt után a képviselőjelöltek mutatkoztak be a választókerületek sorrendjében:

Holló Krisztián, az 1. sz körzet jelöltje a körzet lakóival folytatott megbeszélések alapján az értelmetlen fakivágásokat és átgondolatlan fatelepítéseket nevezte megoldandó problémának, ugyanakkor parkolók létesítésére is szükség lenne, ezt a két igényt ő megpróbálná összehozni, hogy a parkolóknál legyen fatelepítés, ami később árnyékkal szolgál az autóknak. A játszótérfejlesztéseket kiterjesztené a vásártéri játszótér mellett más, elhanyagoltabb területekre is, a kutyások kedvére pedig kutyafuttatókat létesítésével tenne. Az egészségügyi megoldandó feladatok között a tüdőgondozó újranyitását említette és az idősgondozást, amit személyesen is jól ismer, mert 83 éves nagymamáját ő gondozza.

Tusjak Tamás, a 6. sz. körzet képviselőjelöltje úgy nyilatkozott: azt kell eldönteni már most, a vasárnapi szavazáson, hogy polgárok vagy jobbágyok legyünk-e? Szerinte az szavazzon a Fideszre, aki megkapja a 650 ezer forintos átlagbért, aki szerint az egészségügy megfelelő szinten van, aki bátran sétál este, mert úgy érzi, hogy ilyen „pompás” közvilágítás mellett semmi baj nem érheti. A változásra – mondta – azért is szükség van, hogy megállítsák az önkormányzatok kiüresítését, és visszaszerezzék a települések valódi önkormányzatiságát.

Filip András, a 7. sz. körzet képviselőjelöltje, akit sokan ismernek úgy: Filip Bandi, a régi fagyis, Filip Bandi, a polgárőr, hivatásos halőr. Képviselőjelöltként most az általános problémák – járda, közvilágítás, közbiztonság mellett arról szólt, hogy tudja, minden képviselőjelöltnek fontos a város, szeretnének a városért tenni. Mégis van különbség, mert a pártszínekben indulókat köti a pártfegyelem, a pártérdek felülírhatja a város érdekét. Azért kérte a szavazók bizalmát, hogy tisztán a lakosság, tisztán a város érdekei mentén dolgozhassanak a You Klub jelöltjei.

Králikné Molnár Anna, a 8. sz. körzet jelöltjeként elmondta, hogy szép nagy területet, 15 városrészt, utcasort járt be a kampány során, s az emberekkel beszélgetve arról győződött meg, hogy sok a gond, sok a probléma. A közbiztonság, az egészségügy, ahogyan más körzetekben, a külterületeken is előkerül, az úthálózat hiányosságai, a járdák és kerékpárutak gondozatlansága is szembeötlő, amint a játszóterek hiánya is. A külterületi klubélet az idősek számára elfogadható, de a fiatalok is szeretnének programokat. – Önök között élek, ha úgy gondolják, akkor együtt dolgozhatunk egy élhetőbb, szebb választókerületért – fejezte be mondandóját Králikné Molnár Anna.

Kovács Mátyás zárszavában a polgármesterjelöltek kampányát értékelte röviden. Az új párt jelöltjéről, a magát menedzselő (hájpoló) és a kormánypárti jelöltről is azt mondta, tették a dolgukat. Kihívói oldalról a You Klub is tette a dolgát, s úgy látja, hogy megoldásokat csak ők kínálnak, amit igyekeztek is eljuttatni minél több csatornán a választókhoz. Az ötödik jelöltről úgy nyilatkozott, az ő jelöltsége inkább csak blöff, s remélte, hogy ennek nem dőlnek be az emberek. Azt is leszögezte, hogy a változást, amire sokan várnak, ők tudják garantálni. – Már csak egy dolog van hátra: támogassák a You Klub képviselőjelöltjeit, támogassák a You Klub polgármesterjelöltjét – zárta a sajtótájékoztatót Kovács Mátyás.

Tatai László

Az Alföld Quartet és a 4Hands Band adott közös koncertet a szervasi református templomban 2024. május 26-án.

Zenés irodalmi est a reformátusoknál

Dr. Lipcsei Imre előadása a szarvasi tanítóképzés történetéről.

A tanítóképzés évszázados története