in ,

Gyakorlós kosárlabda siker: Országos Diákolimpia 5. hely

2024. június 14-én, Debrecenben vette kezdetét a III. Korcsoportos Lány Kosárlabda Országos Döntő, amelyben 8 csapat, két csoportban, három napon keresztül mérte össze a tudását egymással!
2024.06.16. Péntek – A szarvasi Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola csapata az „A” jelű négyesbe sorsolta be magát, ahol az első mérkőzésen a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapatával mérkőzött meg, ahol egy félidei magabiztos kecskeméti 16 pontos vezetésről, hatalmas tartással, sikerült visszaküzdenie magát a meccs végére egy szoros eredményre, de az utolsó másodpercben elengedett hárompontos sajnos nem ért célt és ezzel maradt a kecskeméti 2 pontos győzelem a lefújásnál (52-54).

A bravúr elmaradt, a fáradság megmaradt. A második csoport meccsünket a budapesti Grosics Gyula Katolikus Sport Iskola lányai ellen játszottuk, akik ellentmondást nem tűrően húzták be ezt a mérkőzést végül 25 pontos különbséggel (30-55).

2024.06.15. Szombat – Aki korán kel…. A második napon, szombaton reggel 8-tól a házigazda Debrecen csapatával mérkőztünk meg az utolsó csoport meccsünkön. Itt a korai kezdés ellenére sikerült végig irányítva, az ellenfelünknek szemernyi esélyt sem adva, 42 ponttal nyernünk(10-52), félidőben lefújták a mérkőzést.

Ezután a nap második meccsén, a „B” csoport negyedik helyezettjével, a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola csapatával mérkőztünk meg, ahol második negyedtől kezdve, végéig irányítva, sikerült megszereznünk a győzelmet (48-22). Ezzel a győzelemmel az utolsó napon az 5. helyért szállhattunk harcba.

2024.06.16. Vasárnap – A 5. helyért jól ismert, régi ellenfelünkkel a mezőberényi Petőfi Sándor Általános Iskola csapatával játszottunk szintén reggel 8 órás kezdettel! A találkozó nagyobb részében sikerült elérnünk hogy a mi akaratunk érvényesüljön. A harmadik negyed közepén, még sikerült a berényi csapatnak 4 pontra megközelítenie minket, de egy időkérést követően sikerült rendezni a sorokat és hatalmas akarattal, a negyedik negyed közepére végleg eldönteni a találkozót a saját javunkra (57-41) és ezzel megszerezni az előkelő 5. helyet!

Szavakban elmondani igencsak nehéz, hogy mennyire is vagyok büszke ezekre a lányokra… Minden meccsen, mindent kiadtak magukból ami épp akkor bennük volt és küzdöttek becsülettel minden helyzetben! Ezek a lányok, nagyon akarták ezt az 5. helyet és minden tudásukat és erejük beleadva meg is szerezték azt. Ennél többet, edző nem kérhet.

A csapat tagjai: Àchim Tamara, Baráth Nelli, Bencsik Holli, Krecsmarik Roberta, Lestyan-Goda Sàra, Molnár Márta, Palyov Lara, Stafira Liza, Szító Zsófia, Szlovák Olívia, Újvári Luca, Varga Adina

Felkészítő edzők: Molnár-Vida Panka, Bata Zsolt

Ez a hétvége nem jöhetett volna létre…, ha nincs ez a remek csapat és „háttérország”: a kiváló szülők, a remek Gyakorlóovi-suli és a szurkolói közösség és még mennyi minden és mindenki más.

Ehhez a sikerhez, mint minden sikerhez, sok mindenki kellett!

Szép volt Gyakorló! Szép volt Szarvas!

Bata Zsolt edző

Gyereknap Szentandráson

Hodálik Pál megválasztott polgármester sajtótájékoztatót tart, mellette balról Kiss Attila, jobbról Bartolák Csaba megválasztott képviselők.

Fidesz-KDNP kampányzáró sajtótájékoztató