in

25 éves lett Szentandrás helytörténeti egyesülete

Hévizi Róbert és Vágó Emese az aláírt együttműködési megállapodással.
Hévizi Róbert és Vágó Emese az aláírt együttműködési megállapodással. Fotó: Babák Zoltán()

“Az Úr 1999. évének június havának 25. napján megalakult a Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesületet”, áll a később Békéssy János nevét felvevő egyesület alapító okiratában. Tagjai a körös Művelődési Házban ünnepelték negyedszázados fennállásukat.

Az ünnepi eseményt a 21 alapító tag egyike, Hévizi Róbert nyitotta meg. Évről évre haladva felelevenítette az elmúlt negyed század eseményeit, működésük jelentősebb eredményeit. Kitért a kubikosok és a szőnyegszövés emlékezetének őrzésére, a tájház létrejöttére, majd a jövőbeni tervekre.

A vendégeket köszöntötte Sinka Imre polgármester, valamint az eseményre Kabáról érkező küldöttség vezetője, Szegi Emma polgármester. A Szentandrás újratelepítése révén távoli rokonokkal megállapodás született arról, hogy együtt kutatják a közös ősöket.

Kiváló közösségi munkájáért Békéssy Emlékplakett díjban részesült Juhászné Mrena Mária és Papp Dezső.

Az esemény ünnepélyességét kabai táncosok, illetve a Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesületet kórusa emelte.

A Baross Imre Artistaképző Nyárindító Gála Show előadása a Szarvai Vízi Színházban.

Cirkuszshow, ezúttal növendékektől

Terhesné Szekera Ilona, dr. Demeter László, a háttérben Kunos András a Ruzicskay Alkotóházban Ili június 22-én megnyílt 18–70-ig című kiállításán.

Szórakozás, szerelem, elkötelezettség